Blogg

En föreläsning som ger energi

21 feb 2020

Ibland behöver man en extra kick i vardagen och att bli påmind om det man kanske egentligen vet men springer ifrån i vardagen. Träning och spa är inte enbart för kroppen utan även för själen.

Många har blivit bättre på att ta hand om sig själva genom att gå långa promenader, besöka spa eller massage, tända ljus och dricka en kopp te men ibland behöver man lite extra energi från någon annan. Att gå på föreläsningar som inspirerar har blivit mycket inne och de duktiga föreläsare hinner knappt sätta ner kaffekoppen mellan sina besök på scener runt om i landet. Behovet är enormt när det gäller goda inspiratörer och besökarna är både företag som bjuder sin personal eller privatpersoner.

Inspiration inom olika områden

De som föreläser med syftet att inspirera kan vara alltifrån belästa inom sitt område till de som varit med om något speciellt eller som bara helt enkelt har en klokskap och energi som många känner att de mår bra av. Det kan vara doktorer, psykologer och coacher till ekonomer och bloggare. Även skådespelare, musiker och komiker kan dra fulla hus och det kan vara lika viktigt vem som håller föreläsningen som vad som sägs. Föreläsningar som sker har syftet att lyssnarna ska inspireras till att lyfta sig själva och utvecklas i sina liv, antingen inom något specifikt område eller helt enkelt brett som exempelvis personlig utveckling.

Hur man blir framgångsrik

Det man har märkt är att det går lite trend i vilka föreläsningar som är populära att gå på. Periodvis kan det vara framgångsrecept inom ekonomi som drar och ibland är det personlig utveckling. I de flesta fall, när det gäller inspirationsföreläsningar, så är målet att lyssnarna ska lämna föreläsningen och såväl känna sig inspirerade som att de går hem med verktyg som de kan använda för att förbättra sina liv. Det första steget mot en förändring är att man tar det första steget mot förändring, och det är oftast att man själv anser att man behöver en förändring. Att leta i böcker och på internet kan vara en start men det är sällan så uppfyllande som att sitta i en sal med en massa andra människor och inte enbart lyssna till föreläsaren utan även känna in stämningen i salen och dessutom kunna reflektera och kommentera med den man gick dit med, eller de som sitter i bänkarna runt. God inspiration smittar.

Städning viktig för arbetsmiljön

15 feb 2020

Är man arbetsgivare så har man alltid ett visst ansvar för dem som man har anställt. Enligt Arbetsmiljöverket har man som arbetsgivare skyldigheter när det kommer till att ha en fin arbetsmiljö, och den ska vara städad och hygienisk, så att inte de anställda blir sjuka för att det är för smutsigt. Det ska finnas en bra balans mellan värme, kyla, fräsch luft, ljusintag och helst ska de även kunna ha ergonomiska skrivbord och skrivbordsstolar.

Ska kunderna även kunna komma till kontoret och man ska få det så välbehövda förtroendet är det viktigt att man har ett fint kontor som man kan visa upp. Städningen av kontoret är då bland det viktigaste för att det ska se fint ut. Att det ska dofta gott och alla sopkorgar ska vara tömda är ju ganska självklara saker.

Googla "kontorsstädning Malmö"

Vill man få tag i någon städfirma som erbjuder sig att städa kontor, kan man googla "kontorsstädning Malmö" om det är just i Malmö som man behöver en sådan städfirma. När man skriver in det på Google, i deras sökruta, letar deras sökmotorer upp just alla som har angett på sin hemsida att de även utför "kontorsstädning" och även i "Malmö". När man sedan har fått en lista på sådana städfirmor så är det bara att ringa upp och fråga dem om offerter och referenser. Sedan kontrollerar man referenserna, ser allting okej ut, när man rådfrågat referenser så är det bara att anlita dem som är bäst.

Välj bästa städfirman för kontoret

När man sedan ska bokföra kontorsstädningen kan man bokföra den som utgift för verksamheten. Genom att inte anställa egna städare slipper man arbetsgivaravgifterna och skatterna. Bokförs kontorsstädningen som utgift, dras den summan från vinsten och man får en lägra summa att skatta för. Många företagare anser att det är mer praktiskt att göra så. Man anlitar bara ett företag som utför en syssla som är nödvändig för att kunna driva verksamheten. På så sätt står städföretaget själva med regöringsmedel och arbetsredskap, arbetskläder och man enbart köper deras tjänster som man kan dra av momsen på. 

Detta bör ingå i kontorsstädning

Minst en gång i månaden bör en städfirma bona golven på kontoret. Varje dag bör disken diskas och pentryt, eller köket rengöras, alla badrum och toaletter bör rengöras varje dag. En gång per säsong bör man rengöra fönster och då kan man rengöra fönsterkarmar och handtag både på fönster och dörrar. Här kan man läsa mer om kontorsstädning i Malmö på: https://www.kontorsstädningmalmö.nu

Ska du ha företagsevent i Stockholm?

15 jan 2020

Det är ju så populärt att ha ett företagsevent i Stockholm. Istället för att bara göra reklam via reklamfilmer på TV eller via tidningsannonser, radioannonser eller liknande kan ett företag istället åka ut och träffa sina kunder så att kunderna får ett annat intryck och upplevelse av företaget än att bara höra talas om dem, eller via deras produkter. Får de en upplevelse tillsammans med produkten, så får de en annan och bättre relation till företaget och produkten.

Det viktiga är att kunden får ett ansikte, en person som de kan minnas från eventet. Blir det ett bra möte, kan man komma ihåg företaget år efteråt. Därför är det mycket viktigt hur man genomföra eventet. Det får inte ramla platt och det måste genomföras på sätt som är relevant för företaget och kunderna. 

Viktigt kunderna ser positivitet på företaget

Det enklaste är ju till exempel om företaget säljer mat, dryck eller någon liknande produkt. Då kan man nämligen ha dem att smaka på maten eller drycken. Säljer man in tjänster, kan man också ha event som kan ge mervärde men då är det mycket viktigt att man tänker igenom hur genomförandet ska ske och hur kunderna ska koppla eventet till de produkter som man säljer. Det är lite svårare att bjuda på kaffe om man endast erbjuder finansiella tjänster. Då kanske man ska bjuda på ett glas bubbel och choklad, och vara närvarande på någon mässa eller liknande. Det är svårt i sådana fall att vända sig till alla som går förbi en tågstation. Det är ju inte alla som har behov av en finansiell tjänst som handlar om att placera pengar. Då kan det vara viktigare att komma i kontakt med personer som har stora inkomster, till exempel vid en bank, men det kan vara svårt för en bank att tacka ja till ett event i närheten av banklokalen.

Bättre finnas utanför en mässhall

Är man utanför en mässa, och står vi din gången till en mässa, då kan man ha en pop-up-event där man bjuder på något fint och gott och informerar om företagets finansiella tjänster. Då kan man bjuda på choklad eller något annat fint och gott. Ser man till att människorna stannar till så kan man alltid få en chans att presenterar företaget och vad det är som man erbjuder sina kunder. Då minns kunderna företaget så mycket bättre och kunderna förknippar företaget med något positivit.

Finns det många lediga jobb som kontorsstädning?

5 jan 2020

Att det finns många jobb inom städbranschen kanske inte behöver upprepas. Bara under 2017 gjorde det svenska folket avdrag för över 1 miljard kronor på hemstädning och det året var det rekord, så städbranschen har verkligen vuxit sedan Rut-avdraget infördes.

Städbranschen har vuxit mycket när det kommer till både kontorsstädning, hemstädning, storstädning, flyttstädning och all annan slags städning. Om man nu funderar på att starta ett eget företag inom branschen, så måste vi verkligen här rekommendera att man gör slag i saken och inte tvekar. Efterfrågan på städning är mycket stor, och så länge som Rut-avdraget finns, ser man ingen avmattning i efterfrågan.

Att skaffa eget – en lektion i företagande

Och skulle Rut-avdraget förändras på något sätt, gör det inte särskilt mycket. Startar man sitt eget företag är det som att gå sin egen kurs i företagande. Till en början är man endast en som arbetar i sitt företag. Man är samtidigt sin egen VD, ekonom, marknadsförare – och städare. Men är man duktig på att marknadsföra sig själv, och vara trevlig mot sina kunder – detta är mycket viktigare än att städa bra – så lyckas du förmodligen med att få ännu fler kunder.

Och när du har tillräckligt många kunder, kan du snart anställa fler, och då får du ännu mer tid att marknadsföra ditt företag. Snart har du flera städar som arbetar och du kan fokusera på att driva företaget och bli bättre och bättre. Skulle sedan Rut-avdraget på något sätt förändras till det sämre (för din del) så har du gjort en mycket viktig resa och vet hur man driver ett företag. Sedan kan du ta jobb som VD på något annat företag.

All arbetserfarenhet är värdefull

I Sverige har vi vant oss vid att uppskatta arbetserfarenhet mer än utbildning. Vi har ju flera politiker som ju är de människor som bestämmer över oss, här, som inte har någon högre utbildning än svetsare (en viss socialdemokratisk statsminister), lärare, socialarbetare och så vidare. På något sätt uppskattas arbetsrfarenhet än det analytiska och kritiska tänkande som man får vid högre universitetsutbildningar och humaniora, som vissa näringslivspersoner anser är bluff och värdelöst vetande.

Att då starta eget företag, visar på ett eget driv. Och är det någonstans som man ska visa på ett eget driv är det inom näringslivet. Där uppskattas personlighet och egenskaper mer än utbildning. Så även när det kommer till städbranschen. Här kan du läsa mer om kontorsstädning i Stockholm på: stockholmkontorsstädning.se.

När du letar bokföring i Stockholm

25 dec 2019

Behöver du få tag i en som kan hjälpa dig med bokföring i Stockholm? Grattis, du har omkring 800 olika sådana företag som kan hjälpa till med sina tjänster med bokföring, bara i Stockholm? Så hur ska man hitta den där ekonomen som ger sitt extra allt? Det finns en del som ger det där extra allt. Det är viktigt att man frågar runt, bland sina vänner och bekanta om de känner till någon som kan rekommendera någon som är duktiga och engagerade.

Ta referenser och jämför priser

Känner inte ens bekanta och vänner till någon ekonom som kan erbjuda bokföring med extra allt kan man i stället googla "bokföring Stockholm" så att Googles sökmotorer får jobba lite och ta fram förslag på sådana som erbjuder sina bokföringstjänster i Stockholm. Sedan är det bara att gå efter det som Googles sökmotorer har tagit fram och ringa, eller läsa på om de olika ekonomerna.

Det lönar sig att ta referenser och att jämföra deras priser med varandra. Referenser säger ganska mycket om hur de arbetar och om deras kunder är nöjda med dem. Chansen är stor att även du blir nöjd med dem. Blir deras kunder nöjda, innebär det (för det mesta) att de arbetar bra, är duktiga ekonomer och trevliga människor. Det är oftast det som brukar vara relevanta faktorer om man ska bli nöjd med en kund. 

Kontrollera deras bakgrund

Man kan alltid be om ett utdrag ur brottsregistret hos polisen. Det händer ju då och då, som tur är, sker det inte så ofta att det dyker upp ekonomiska brottslingar som återkommer som ekonomer gång på gång. Dem vill man ju inte anställa eller anlita. Dock sker det, och det som kan hända då är att de kan göra en stor skada. Man kan även kontrollera med Skatteverket, Kronofogden eller Allmänna Reklamationsnämnden, om det finns klagomål med företaget som man funderar på att anlita. Oftast – och det bör man alltid räkna med – så är folk det de utger sig för att vara; hyggliga människor som vill alla väl. Men det händer ju dessvärre att det finns ekonomer som inte är renhåriga utan kan lura till sig pengar. 

Man ska inte tro att ekonomer är kriminella, men har man stora skulder till exempel till Kronofogden, kan det alltid hända att frestelsen blir för stor och att möjligheten till fusk kan leda även den bästa in på fel väg. De flesta ekonomer är trevliga typer som gör sina jobb.

Ska du delta i mässa?

15 dec 2019

Det kommer nästan alltid till en tidpunkt när ett företag bör delta i en mässa av något slag. De flesta branscher har olika mässor som alla som vill hålla sig framme och synas, bör finnas med på. Att inte synas och ägna sig åt marknadsföring innebär att man förr eller senare dör ut. Men ser man till att finnas med och ägnar sig åt reklam och marknadsföring så kommer man att växa. Har ens namn fastnat i folks medvetande så blir det sedan så mycket lättare att växa sedan.

Så hur ska du göra vid nästa mässa som man kommer att ha just inom din bransch? Ju snabbare man får in rutiner på att finnas med på olika mässor, desto bättre kommer det att bli. Här bör man tänka både långsiktigt och konsekvent. Att jobba med marknadsföring är alltid ett lånsiktigt arbete. Och det är inte alltid så att man ser effekterna på det arbetet på en gång.

Se till att synas i den stora massan

Ska kunderna upptäcka en på en mässa gäller det ju att ha montrar som attraherar. Visserligen kan man röra sig bland alla dem som deltar i mässan, och dela ut flyers, men det viktigaste är att ha så snygga och tilltalande montrar så att kunderna vill komma fram och närmare bekanta sig med ditt företag. Ju mer tilltalande monter som du har, desto bättre och desto större chans så stannar människorna vid just ditt företag.

Få personlig hjälp med monter

Om du tar kontakt med rätt tryckeri kan du få en personlig service och hjälp så att just det budskap som du har, kommer fram genom de produtker som är viktiga att visa upp på en mässa. Här kan du ju behöva både affischer, en eller flera mässväggar, kanske en rollup eller en beachflagga? Du kanske vill ha en disk, dit kunderna kan komma och prata med dig? Kanske du behöver flyers som du lätt kan ge till kunderna som lockar dem till fortsatt samtal med din personal? Då behöver de kunna ge ett visitkort i handen som underlättar till fortsatt kontakt mellan personalen och nya kunder? 

Tänk långsiktigt med marknadsföring

Här behöver man tänka brett och marknadsföringsmässigt. Marknadsföring sker oftast i flera olika steg och det kan ta både tid och resurser innan man ser resultaten. Ibland kan det kosta att satsa på marknadsföringsmaterial, men i längden är det nödvändiga kostnader. Läs mer om mässmontrar på: https://www.atta45.se

Behöver du en förändring i firman?

25 nov 2019

Har du fastnat i ditt företag? Ibland kan det vara så att företaget mår som chefen mår, eller som grundaren, verksamhetsledaren mår. Det gör företaget mycket känsligt för svängningar om företagets mående ska vara beroende av sin chefs humör. Ingen orkar vara på topp jämnt. Då kan det i stället vara bäst för företaget att det inte vilar på hur chefen mår, utan har en organisation som lutar mer på själva organisationen av flera olika personer som kan gå in och ta mer eller mindre ansvar när det behövs.

Det sägs att ett företag inte mår bättre än de som arbetar på företaget. Ett företag består ju av människor, och det är människorna som producerar de varor eller tjänster som man säljer. Ska ett företag må bra, är det därför viktigt för alla chefer att medarbetarna mår bra. Det är oftast här som företagen börjar svikta, de har medarbetare som inte trivs på företaget. Då gör de sällan något bra jobb, och tvärtom. Gillar de företaget som de arbetar på, kan de bli ritkigt produktiva.

Det tar tid och energi att vända företaget

Ska man förändra saker på ett företag, måste man vara beredd att offra både tid och energi för att kunna vända företaget. Har man varit på väg åt ett håll under längre tid, kan det ta tid att vända på "skutan". Men om man är beredd på att genomgå en sådan förändring, kan man vinna en hel del på att förändra företaget till det bättre. Vet man att det är svårt att genomföra det på egen hand, kan man i så fall, anlita en affärsutvecklare som kommer in och kan göra de nödvändiga förändringar som kan behövas. En chef, verksamhetsledare och personalansvarig har det största ansvaret att förändra sitt sätt att arbeta på. Man kan behöva införa fler, eller mindre möten, ge mer information för att få alla att må bättre på företaget.

Fördelar man kan vinna på förändringar

Är man villig att genomgå de nödvändiga förändringar som krävs, kan man vinna medarbetarnas hängivenhet. Mår de inte bra på arbetsplatsen, kommer de inte att producera särskilt bra produkter. Och tvärtom. Mår de bra på arbetsplatsen kommer de att kunna producera mer och bättre. Företag som har nöjda medarbetare, får mer produktiva medarbetare, gladare och mer lojala och ansvarskännande personal. Så för alla företag som vill bli mer produktiva och bättre, borde satsa mycket mer på sin personal. Läs mer om affärsutvekcklare i Stockholm på: https://www.företagsutveckling.nu.

Redovisningsbyrå | Hjälp för nystartade företag i Stockholm

19 nov 2019

Att komma igång som företagare i Stockholm är omtumlande, det är mycket att hålla reda på. En redovisningsbyrå kan hjälpa dig.

Att starta företag kan vara en utmaning, och att starta företag i Stockholm är så klart inget undantag, snarare tvärtom. I Stockholm är allt lite mer: konkurrensen är tuffare, insatserna större och fallen högre. Samtidigt är de potentiella kunderna fler, arvodena större och det finns, åtminstone i teorin, bättre möjlighet att ta sitt företag riktigt långt.

Så utmaningarna är många, men för dig som vet vad du gör finns alla möjligheter att lyckas. Det som de flesta som startar företag dock brukar ha svårt för är den ekonomiska biten, och kanske framför allt redovisningen. Upplever du samma sak kan en redovisningsbyrå i Stockholm vara det som hjälper dig att lyckas.

Företagare som jobbar hårt med bokföringen

Bokföring tar tid från kärnverksamheten

Fakturering och bokföring, bokslut och deklaration är något som måste skötas med yttersta noggrannhet. Förstår man inte detta från början när man startar företag kan man få stora problem om man bli granskad av Skatteverket. Det är tyvärr dock så pass vanligt att starta eget i Sverige att många inte förstår allvaret i att göra sig skyldig till brott mot bokföringslagen. Att hamna i fängelse för att man slarvat med kvittona kan tyckas hårt, men faktum är att det har hänt företagare i Sverige.

Vill du ha chans att kunna fokusera på din kärnverksamhet i stället för att syssla med ekonomin hela dagarna, bör du alltså, åtminstone till en början, anlita en redovisningsbyrå för att få hjälp med bokföringen och deklarationen.

Varför du ska ta hjälp av en redovisningsbyrå

Att anlita en redovisningsbyrå kostar pengar, men för de pengarna får du trygghet som företagare. Det är faktiskt heller inte omöjligt att du till och med tjänar ekonomiskt på att anlita professionell hjälp med bokföringen, eftersom en redovisningsbyrå kan hjälpa till med att upptäcka möjliga avdrag som du kanske inte hade tänkt på själv.

Att låta en redovisningsbyrå sköta deklarationen gör också att ditt företag åtnjuter mer förtroende från Skatteverket, som litar på att allt gått rätt till, och gör ditt företag till en mindre trolig kandidat till en revision, det vill säga närmare granskning.

Du kan lära dig ta hand om din bokföring efterhand

Visst är det bra  och viktigt att ha koll och inblick i sitt företags ekonomi, det är trots allt en stor del av att driva företag. Men genom att i början ta hjälp av en redovisningsbyrå får du tid över till det som är allra viktigast, den verksamhet du bedriver, och ditt företag kan växa. Med tiden kan du mer och mer börja titta på din ekonomi och lära dig vilka avdrag som kan göras, hur du planerar dina investeringar, lägger undan i fonder och så vidare. Men att låta detta ta den tid det tar är den bästa strategin för den nyblivna företagaren.

Få ekonomisk hjälp i Uppsala!

25 okt 2019

Har man ett företag och man är själv i företaget, kan man lätt bli uppslukad av alla administrativa sysslor, bokföring, deklarationer, bokslut och ekonomin. Till sist har man så upp över öronen mycket att göra med företagets ekonomi att man inte hinner med sitt ursprungliga arbete. Och hinner man inte med det arbete som man egentligen ska göra, då har man problem. Då kan lösningen vara att lägga över det arbetet på någon annan som gör det åt dig. Istället för att anställa någon som gör arbetet åt dig, och du blir tvungen att betala arbetsgivaravgifter och sociala avgifter, sjukpenning och pension för den som du anställer, kan du i stället anlita en bokföringsbyrå som utför arbetet. Anlitar du en bokföringsbyrå, kan du istället bokföra avgifterna som du betalar som en utgift i företaget och dra av det på vinsten i stället. Det kan vara en bra sak för bokföringen.

Så hittar du en bra byrå i Uppsala

Säg att du behöver en bokföringsbyrå i Uppsala, och att det är där som du arbetar mesta tiden. Då är det bra att anlita en bokföringsbyrå i Uppsala, så att ni kan träffas och gå igenom olika uppgifter i företaget. En bokföringsbyrå som är bra bör ha medarbetare som både har hög utbildning, har erfarenhet som krävs för att kunna ge dig ekonomiska råd och tips på hur du kan förbättre ekonomin i företaget. Ibland kan man bli lite hemmablind och inte lägga märke till vilka onödiga utgifter som man dras med. Är man själv inte ekonom så att man vet vad man kan göra med ekonomin så behöver man den kunskapen av någon som kan det. Då är det bra att ha att göra med en bokföringsbyrå som har kunskap och erfarenhet och som är kompetenta nog att föra ekonomin i företaget vidare och förbättra den.

De kan ta över administration

Istället för att trassla med obetalda fakturor, deklarationer, bokslut, deklareringar och annat som tar upp mycket av din tid kan du anlita bokförinsgbyrå som tar hand om ekonomisk administration och deklarationer, bokslut, bokföring (givetvis), obetalda fakturor och sända ut påminnelser eller sända dem till inkasso. Det kan vara bra att någon anna tar hand om eventuellt obetalda fakturor om du vill ha en bra relation till uppdragsgivare. Har de inte betalat fakturorna så vill du kanske inte att det ska påverka er relation, om du vill att de ska ge dig fler uppdrag i framtiden. Läs mer här om vad en firma som arbetar med bokföring i Uppsala kan göra för dig: https://www.bokföringuppsala.biz.

Ska man investera i fastighetsfond?

10 okt 2019

Har man pengar över som man helst av allt vill ska växa till sig, är det ingen bra idé att ha dem på banken. Som vi alla har sett, har vi ju ingen ränta på det vanliga bankkontot. Inte heller på sparkontot finns någon ränta som gör någon glad. Det är därför som man alltid bör investera sina pengar på annat sätt än endast ha dem i banken. Och varför göda storbankerna? De ger ju inget tillbaka till sina kunder. Då är en fastighetsfond ett mycket mer lyckat sparande än världens alla banker.

Precis som fonden säger, så investerar en fastighetsfond, i fastigheter världen över. Det är i aktier och fastigheter som har haft den allra största avkastningen, sett till tid och statistik. Så en fastighetsfond blandar de bästa sparformerna, genom att samla inveteringar i en fond, som får sin avkastning i fastigheter som köps och säljs, och på så sätt kan alla som investerar i fonden få sin beskärda del.

Investera i en fastighetsfond

Fastigheter är inga papper

Den som är skeptisk till värdepapper, och låtsaspengar, kan känna sig trygg med fastigheter – de finns på riktigt. Alla människor behöver fastigheter, antingen att bo i, eller som kontor för företag, som butiker, affärer, garage, skolor, universitet och så vidare. Att investera i fastigheter är ett sätt att investera sina pengar i det som alla människor behöver och kommer att behöva i framtiden. Dessutom om man investerar i en fond, innebär det ett tryggt sparande, fonder är inte lika riskabla som aktier, som kan gå upp och ner. Risken för att förlora pengarna är alltid större med aktier, även om de i tid, alltid har inneburit goda avkastningar, men på kort sikt är de bland de mest riskabla investeringar som du kan göra.

Hittar du en REIT-fond kan du vara trygg

Om du har turen att hitta en REIT-fond kan du vara ganska säker på att dina pengar ligger ganska så säkert. REIT-fonder innebär att man investerar i fonder som helt eller delvis är befriad från kapitalskatt, om de istället delar ut vinsten till investerarna vid utdelning, sedan måste varje investerare själva betala skatt vid direkt utdelning. Men som investerare gynnas man av en REIT-fond genom att en sådan fond kan sprida hela sin investering på fastigheter över hela världen. En sådan fondförvaltare håller då ögonen på den internationella marknaden av fastigheter och vilka som är mest lönsamma, på den globala marknaden.

Tänk på marknadsföringen i bolaget!

22 sep 2019

Bäst att tillverka reklam med trycker i Dalarna

Alla bolag behöver göra reklam för de egna varorna och tjänsterna. Det kan innebära att man låter trycka upp broschyrer, brevpapper med företagets logga på, eller dela ut flyers med information om vilka varor och tjänster som man erbjuder. Hur ska annars nya kunder få veta att man har ett sortiment som man vill sälja av olika produkter, eller tjänster?

Ska man delta i någon företagsmässa, och vill att andra företag och besökare som kommer till mässan, ska få veta om att företaget finns, bör man finnas närvarande där kanske med en roll-up, en TV skärm, bord, banderoller och broschyrer som man alltid kan ge till alla som är intresserade av att få någon sådan. 

För att kunna dela ut flyers och broschyrer är det viktigt att känna till något tryckeri som kan ta på sig att trycka upp dem, i de färger, med de bilder och texter som man vill ha. Finns företaget i Dalarna kan det vara bäst att anlita ett lokalt tryckeri i Dalarna. Bara i den regionen finns ungefär 300 tryckerier som erbjuder tryckerier av det slag som man som företagare kan behöva. 

Hur gör man bäst reklam?

Att alla företag behöver göra reklam för sig, kanske är givet. Det viktigaste när man gör upp en marknadsföringsstrategi är att ta reda på; vilka kunder är det som vi vill nå? Hur beter sig de kunderna? Var hittar de lättast till det egna företaget? Utifrån de svaren, kan man sedan utforma sin marknadsföringsstrategi på olika sätt och använda olika kanaler för detta.

  • På internet – många tänker på att de flesta kunderna finns på internet. Så gott som alla har numera en bredbandsuppkoppling och egen dator hemma. Har man ingen dator har man säkert en mobil i alla fall. Summa summarum, brukar flertalet leta på internet för att hitta nya varor eller tjänster. Att marknadsföra sig antingen med en egen hemsida, eller göra reklam via Google, brukar vara ett effektivt sätt att göra reklam för de egna varorna och tjänsterna.
  • I massmedier – många väljer att göra reklam i TV, tidningar eller i radion. Då spelar man in någon reklamfilm och betalar för att TV, eller radiokanalen sänder filmen eller det inspelade bandet när man sänder radio eller TV. Andra gör annonser som sätts in i tidningar, och på tidningen på nätet.
  • Trycksaker – man kan alltid tillverka och trycka upp små papperslappar med information om hur man hittar till företaget och vad man erbjuder.
  • Arbetskläder – om man bär arbetskläder, och finns ute hos olika kunder, är det en bra sak att låta trycka upp reklam för företaget på arbetskläderna. Eller så kan man sälja snygga kläder med företagets logga på.

Oberoende hur man väljer, är det viktigaste att man bedriver någon form av marknadsföring. Lycka till!

 

När du vill satsa på företaget

16 sep 2019

Den som har vågat sig på att starta eget företag, har verkligen satsat sitt eget mod och karriär på att lyckas och har vågat kasta sig ut på okänt vatten, många gånger. Alla de som har eget företag borde få medalj, då alla de är med om att bidra till jobbskapande i vårt samhälle. Samtidigt kan det vara ensamt, inte minst finansiellt, att vara egen. Det är bara du som ska hosta upp investeringar som man vill göra när man vill att företaget ska växa. Men man kan låna även utan säkerhet och med eventuella betalningsanmärkningar. Läs mer om hur du kan göra det.

Låna utan uc på låneinstitut

Att kunna låna utan säkerhet innebär för många en lättnad. Det ställer inte så höga krav på den enskilda firman, och öppnar för möjligheten att kunna finansiera den egna investeringen i det egna företaget. Säg att man vill bryta ny mark och vill satsa på en sidoverksamhet. Man ser att den är lönsam, och att många kunder efterfrågar det. Då vill man helst kunna erbjuda sina kunder ett bredare tjänsteutbud, eller ett vidare produktsortiment. Det innebär för det mesta att man blir tvungen att antingen rekrytera ny personal som kan utföra de efterfrågade tjänsterna, eller att man investerar i nytt produktsortiment. Varifrån ska man ta pengarna innan kunderna har hittat de nya tjänsterna eller produkterna?

Alternativt låneinstitut är svaret

De flesta banker vill ha otroliga säkerheter för att låna ut pengar, men det finns andra som inte kräver det. Det finns ju låneinstitut som inte kräver ett fläckfritt förflutet, men som hellre fokuserar på det man har i nuläget och inte på det som har varit. Säg att man har haft en betalningsanmärkning från tidigare år. Om bankerna då kräver in upplysningar från Upplysningscentralen – UC och då ser att man har haft en betalningsanmärkning från tidigare år, nekas man den där chansen att kunna investera och få företaget att växa. Då kan ett alternativt låneinstitut se till att bevilja investeringen utan UC. Istället för att stirra sig blinda på det som har varit, koncentrerar de sig på det som är här och nu; ditt företag och vad du önskar göra med det för att det ska växa, bli mer framgångsrikt och hur du kan få det att blomstra. Genom att ska upp de alternativa låneinstituten och ansöka med det egna BankId, kan man snabbt få veta hur mycket man får låna och när pengarna kan vara inne på en bankkonto. Tveka inte, utan läs mer här.

När du vill skapa effektiva team

11 sep 2019

I många branscher är man helt beroende av att människor kan arbeta i team. Ibland bedriver man sådan veksamhet som bygger på att allas arbetsinsats bygger på vad de andra gör (eller inte gör).

Ta som exempel ett sjukhus. Om inte underskötarna tar hand om patienterna kan inte läkarna ta sitt ansvar för att de blir friska. Om inte läkarna ger sjuksköterskorna i uppdrag att dela ut mediciner och hur de ska kunna ta hand om dem som är sjuka, blir patienterna lidande. Och så vidare. Alla på ett sjukhus är beroende av varandras arbetsinsatser för att patienterna ska bli friska.

Skapa effektiva team

Genom att skapa effektiva team, kan man få en slimmad organisation att arbeta effektivt. Måste man spara pengar, kan det vara desto viktigare att den personal som finns och som man har råd med, kan arbeta så effektivt det bara går. Det kan vara en stor skillnad på ett fungerande team och  ett effektivt team. Och det team som är effektivt kan bli ännu bättre. Ska det ske är det viktigt att teamets medlemmar får den vidareutbildning som de behöver. Att leda ett fungerande team som ska bli effektivt stället också krav på ledaren. Har bara ledaren rätt kunskap kan hon, eller han se till så att gruppen når nya framgångar.

teambuilding

Alla trivs i en väl fungerande miljö

Alla arbetsgivare vill ha en miljö som gör att de människor som är enastående, vill stanna kvar och utveckla verksamheten så att den blir ännu bättre. I en miljö som medarbetare kan trivas i, är det alltid samma faktorer som gör det, oberoende vilken bransch det handlar om. De faktorerna är:

  • möjligheten till medbestämmande
  • möjligheten till ansvar
  • möjligheten att påverka sitt arbete
  • uppmuntran vid god arbetsinsats
  • tydliga strukturer

Om du vet att detta inte existerar på din arbetsplats och du önskar att det vore det, kan man gå en utbildning som hjälper till att etablera det på arbetsplatsen.

Vad man kan lära sig

Genom att lära sig mer om sig själv och sina medmänniskor får man verktyg för hur man kan hantera olika slags händelser och förlopp. Ju mer som man kan, desto större möjligheter har man att förändra sin situation. Ju mer man känner till om sig själv, desto mer kan man påverka sin egen situation. Har man förmågan att analysera en situation kan man få upp ögonen för hur man kan förändra den samma. Ju mer chans man har att förändra sin situation, desto bättre för den egna trivseln.

Arbeta som elektriker i Västerås

30 jul 2019

Hur är det att arbeta med ett hantverkaryrke? Den som har utbildat sig till någon sådan, arbetar mycket med kroppen och behöver ta sig runt ibland står på knäna, högt uppe på en stege, eller utomhus på höga stolpar. Det gäller att inte vara höjdrädd, i synnerhet om man arbetar som takläggare, med renoveringar av fasader eller som elektriker som behöver kunna arbeta på höga höjder. Annars får man problem med arbetet. 

elektriker med sladd

Arbeta som egen företagare

Många hantverkare väljer så småningom att starta egen firma. Har man arbetat ett tag som hantverkare och elektriker på ett hantverkarföretag har man till sist säkerligen samlat på sig tillräcklig erfarenhet och kontakter för att själv kunna leda ett arbete, eller vara sin egen företagare. Alla som har haft eller har eget, vet att man som egen företagare är både arbetare, VD, ekonom och marknadsförare, ekonom och kundtjänst. Det är många tjänster som man själv ska fylla. Därför är det många som väljer att lägga de ekonomiska tjänsterna på ett annat företag. Det finns sådana som arbetar och man fakturerar då som "anställd" av företaget som då tar hand om ens ekonomi.

Hur är det att arbeta i Västerås?

Att bo och arbeta som elektriker i Västerås är strategiskt. Västerås ligger relativt nära både Stockholm, Enköping, Eskilstuna, Örebro och Arboga, även om det innebär en hel del resande i arbetet. Fördelarna med att arbeta i Västerås är att kundkretsen kan bli fördelad på ett ganska vitt område, om så behövs. Märker man att arbetet sinar ett tag i Västerås, är det lättare att få uppdrag i Stockholm och andra orter med många ortsbor. En annan fördel med att arbeta i Västerås, är att i en mellanstor stad går ryktet  om hantverkare ganska snart, om man är en duktig elektriker. Får man många nöjda kunder, brukar det goda ryktet spridas snabbt och det blir allt lättare att få nya kunder i Västerås.

Anställa folk till företaget

När man sedan har arbetat som elektriker i Västerås och har mycket arbete är det sedan dags att anställa fler elektriker i företaget. Har man tillräckligt stora inkomster, kan man även anställa en ekonom som tar hand om bokföring, fakturering, revisioner, årsslut och deklareringar. Det frigör mycket tid och energi som man kan lägga på annat för att företaget ska växa ännu mer. Här bör man definitivt satsa på marknadsföring på nätet, där kunderna befinner sig. Då är det viktigt med arbete med SEO, sökordsoptimering som hjälper kunderna att hitta till dig som elektriker i Västerås.

När du behöver placera med ränta

11 jun 2019

Har du kapital som du helst av allt skulle växa till sig? Vem vill inte det? När det kommer till kapitaltillväxt är det några säkar kort som alltid förräntar sig. Antingen investerar man i fastigheter och i storstäder där priset på fastigheterna definitivt kommer att växa, eller så investerar man pengarna i aktier. På aktiemarknaden finns det olika slags produkter som ger en mer eller mindre säker vinst. Många tänker sig aktimarknaden som endast osäkra produkter, men diversiteten på produkterna på aktiemarknaden är så pass stor och kan kombineras på sätt som ger en högre säkerhet på aktievinsterna. Tänker man på strukturerade aktieprodukter finns det sätt att säkra tillväxten. Om man så vill.

Bestäm hur du vill ha det

Det bästa som man kan göra, när man inser att man vill se sitt kapital växa, är att sätta sig ner och ta sig en funderare. Hur vill du investera ditt kapital? Det finns olika fonder (för den som helt och hållet vill undvika höga risker). Enda aber som finns med sparfonder är den låga tillväxten. Sedan finns det produkter på aktiemarknaden som ger bättre ränta och en högre tillväxt. Det allra bästa som man kan göra när man har funderat klart är att ta kontakt med en finansiell rådgivare som kan introducera de olika aktieprodukter som faktiskt finns.

Aktier

Aktier är ett delägarskap i ett företag. Så snart ett företag har lyckats börsnotera sitt företag är det framme för alla hugade spekulanter att investera sina pengar i företaget genom att köpa andelar (aktier) i företaget och sedan hämta ut de utdelningar som företaget delar med sig av. Här finns det alltid risker för att det inte går så bra för företaget. Det ena året kan företaget dela ut stora summor i aktievinster, men nästa år kanske aktieutdelningarna helt och hållet uteblir. Det kan till och med hända att aktierna krymper till noll och intet. Den som har is i magen låter aktierna ligga kvar, eller ser snabbt till att flytta om aktierna till ett mer lönsamt företag. Har du en egen finansiell rådgivare ser denne till att flytta aktierna snabbt så att du som kund, inte ska behöva förlora dina pengar och i stället ser till att de växer i snabb takt.

aktier

Fonder

Den som inte gillar risker alls, kan placera sitt kapital i fonder som inte alls har lika hög tillväxt som aktierna har, men som inte förlorar sitt kapital i samma utsträckning som aktierna kan göra. Här finns fonder med stängsel, livrem och bälte (för att använda några symboliska förklaringar) som gör att du inte behöver oroa dig över ett flukturerad marknad, som snabbt förändras beroende på världsläget. Att spara pengarna på banken är absolut det sämsta tänkbara. Då kan du lika bra ha pengarna hemma i stället. Läs mer om private banking på: https://www.privatebankings.se.

← Äldre inlägg