Blogg

RSS

Kontorsbelysning viktig i Stockholm

2 Sep 2023

Personalens välmående är viktigt för resultatet i företaget. Därför behövs bra arbetsplatser när det kommer till arbetsbord och kontorsbelysning i Stockholm.

Kristina hade precis flyttat in i nya lokaler då det var dags för henne att expandera. Något som hon knappt hade vågat drömma om när hon först startade sin redovisningsbyrå för tre år sedan. Nu skulle snart två nya anställda ta plats i det nya kontorslandskapet. Något som skulle bli fantastiskt både ekonomiskt och även sällskapsmässigt.

Tidigare hade hon arbetat hemifrån och haft ett kontor inne i huset. Hon hade dekorerat och givetvis möblerat med höj- och sänkbart bord med mera. Hon trodde att det varit en bra arbetsmiljö men var tvungen att erkänna att hon inte var särskilt duktig när det kom till den delen av företaget.

Det var viktigt att de anställda skulle trivas och må bra och hon hade bestämt sig för att bli en bra chef. Möbler hade hon redan koll på så det bekymret var ur vägen. Men hon hade även förstått att belysningen var extremt viktig och anlitade ett företag som skulle hjälpa henne med kontorsbelysning.

Kontorsbelysning otroligt viktigt

Det hade varit en mycket intressant dag då företaget hon anlitat kommit på besök. De berättade om hur viktigt det var med rätt belysning vid arbetsplatserna likväl som den mer allmänna belysningen. Visst var det mysigt med lite skum belysning, men det var också något som tyvärr inte var bra för synen och kunde skapa trötthet och huvudvärk.

Det behövdes även en starkare belysning så att städpersonalen tydligt kunde se områdena de skulle jobba med. Samtidigt som de behövde en behagligare belysning under kontorstid med punktbelysning vid varje arbetsplats. Allt skulle vara både funktionellt och se snyggt ut på samma gång. En inte alltid så lätt kombination att hitta.

Trots det hade företaget som ordnade kontorsbelysning i Stockholm gjort ett fantastiskt jobb. De lyckades skapa mysfaktor trots att belysningen behövde vara bra. I fikarummet hade de installerat en dimmer som kunde ställas in efter behovet för stunden. Det skulle visa sig perfekt då en mjukare belysning var utmärkt för mysiga fikastunder.

Smidigt kassasystem för restaurang

31 Jul 2023

Som lunchgäst är det viktigt med snabb service på restaurangen. Särskilt om man bara har en timme. Genom ett smart kassasystem för restaurang gynnas kunderna.

Andreas var irriterad på sin kompis Adam. Vännen visste hur viktigt det var för honom att hålla tider. Trots detta hade Adam tjatat i veckor på att de skulle gå ut och äta lunch. Sist de varit ute var för ett halvår sedan och det hade slutat med att Andreas kom tillbaka till sitt skrivbord en kvart försent.

Lunchen hade varit trevlig och det hade inte varit förrän de skulle avsluta som det körde ihop sig. Restaurangen hade varit full med kunder och alla verkade vilja betala precis samtidigt som de skulle göra rätt för sig och gå. Det innebar en väntetid som ingen av dem förväntat sig. Kassasystemet måste ha varit från stenåldern eftersom det var så långsamt.

Ett kassasystem som passade nutiden perfekt

Nu var de alltså på en annan restaurang och Andreas hade förberett sig genom att be om en kvart extra ledigt som skulle jobbas in efter avslutad arbetsdag. Han hoppades verkligen att det inte skulle ta ännu längre tid än sist så han var bestämd med att se till att de betalade tidigare än de gjorde sist.

Andreas tittade på klockan och fick panik. Då visade Adam appen som hans vän ägaren börjat med. Allt efter att en säljare sagt orden “jag hade ett kassasystem till din restaurang som kommer att spara massor av tid och pengar”. Det visade sig att de kunde betala direkt online och Andreas kunde inte annat än att hålla med. Det skulle bli fler luncher där.

Ett företagslarm att lita på

4 Jul 2023

Att ha ett ordentligt företagslarm som det går att lita på är A och O. Ett lättskött larm som fungerar och gör företaget till en säker och skyddad plats.

Få saker kan skapa sådan panik i själen som tanken på inbrott. Känslan att ha haft objudna på besök är något de som upplevt det beskriver som ytterst obehagligt. Som att någon tagit sig friheten att klampa in i det allra heligaste utan att ha rätt till det.

Den som driver företag vill troligen skydda sina lokaler extra noga. Innanför dörrarna på ett företag kan såväl dokument som utrustning vara värda att bevaka ordentligt. Väljer man att ta hjälp av ett företagslarm kan den som driver företaget känna sig lugn och trygg. Ett företagslarm kan rädda lokalerna om tjuven skulle komma för nära.

Hur fungerar ett företagslarm?

Det finns många olika typer av företagslarm. En del fungerar ungefär som hemlarm medan andra är betydligt mer avancerade. Ofta ingår det kameror i företagslarmet. En smart detalj för att kontrollera vem som rör sig i företagets lokaler och snabbt kunna identifiera ett hot.

Många företag satsar även på någon typ av passersystem. Detta för att kunna ha koll på vem som kommer in på företaget. Med hjälp av en tagg, en kod eller något typ av kort kan medarbetare identifiera sig i entrén och bli beviljade access till företagslokalerna. Då det hela oftast sköts elektroniskt behövs för det mesta inga vakter i entrén på ett företag med passersystem.

Cateringfirmor i förändring

29 Jun 2023

Dagens cateringfirmor anpassar sig efter kundernas behov och ökade krav. När konkurrensen är hård i cateringbranschen gäller det att ge det kunden vill ha.

Affärsvärlden utvecklas ständigt. Det finns väl knappast någon företagare som inte märker av det. Även inom ett område som catering händer det saker. Du var kanske inte medveten om detta, men cateringbranschen har faktiskt genomgått stora förändringar de senaste åren. Och det är, såsom så ofta, kundernas specifika önskemål och önskade krav som har spelat en stor roll i detta.

Tidigare var det vanligt att cateringföretag enbart erbjöd färdiga menyer och kunden hade begränsade möjligheter att anpassa maten efter sina önskemål. Idag erbjuder många cateringfirmor istället skräddarsydd mat som anpassas exakt efter kundens önskemål vad gäller allergier, kostbehov och smakpreferenser. För att överleva i konkurrensen har detta helt enkelt blivit en nödvändighet.

Cateringfirman tillmötesgår kundkraven

En hel del cateringföretag erbjuder numera dessutom hållbara och ekologiska alternativ för att tillmötesgå kundernas ökade miljömedvetenhet. Genom att cateringfirmorna anpassar sig till kundernas ökade behov och önskemål har de möjlighet att locka till sig fler kunder och skapa en långsiktig relation med dessa.

Ta till exempel en sådan sak som catering i Uppsala. I och med att detta är en universitetsstad så är cateringmarknaden stor här. Efterfrågan är stor, men det är också utbudet. Det är en självklarhet att den som önskar catering väljer leverantör med omsorg och inte bara tar första bästa cateringfirma. Den cateringfirma som vet hur man lever upp till kundernas önskemål kommer därför att ha en stor fördel.

Optimera verksamheten med lokalanpassning i Stockholm

22 May 2023

Att optimera verksamheten genom att anpassa lokaler är av stor betydelse. Genom att använda sig av lokalanpassning i Stockholm kan företag uppnå optimala resultat.

Fördelarna med rätt placering

Om man någonsin har köpt en bostad förstår man vikten av läget, även när det kommer till företagslokaler. När man köper sin egen bostad inser man att läget är viktigare än själva utformningen av bostaden i början. En bostad kan alltid förändras på olika sätt. När två faktorer förenas blir det den perfekta bostaden.

På samma sätt fungerar det med företagslokaler. Första steget är att fundera över vilken placering som är optimal för företaget. Vilka faktorer bör man ta hänsyn till? Om kunderna enkelt ska kunna hitta lokalerna är centrala lägen att föredra. Om företaget har många anställda som använder bil är närheten till lämpliga parkeringsplatser viktigt.

Lokalanpassning för att optimera verksamheten

När man har definierat företagets behov ger man sig ut på jakt efter lämpliga lokaler. Det kan vara frestande att ge upp när man hittar en perfekt plats men en lokal som inte alls passar behoven. Innan man förkastar lokalen är det klokt att kontakta ett företag som är specialiserat på lokalanpassning i Stockholm. De kan se lösningar som man själv har svårt att upptäcka.

Genom att göra förändringar i lokalen kan dess ytor plötsligt bli helt optimala för företaget och dess verksamhet. Med nya, anpassade lokaler kommer verksamheten att få en nystart och möta en framtid full av möjligheter.

Mäklare värderar i Strängnäs

2 Apr 2023

Det är lätt tro att man vet vad lägenheten är värd. Men varje lägenhet är unik och för att få veta värdet kan man be mäklare i Strängnäs att göra en värdering.

Det var dags för Emma att flytta in i hus med sin Erik. Det hade varit på tal länge men nu hade de börjat leta hus på allvar. Både hon och Erik hade lägenhet som behövde säljas eller sägas upp. Erik hyrde sin medan Emma hade en bostadsrätt. Hon hade en ganska bra koll på vad lägenheten var värd.

Systern sade däremot att Emma borde få lägenheten värderad. Då skulle hon veta hur mycket pengar hon hade att lägga på huset och hur mycket de behövde låna. Erik hade ett sparkonto som han skulle använda. Emma bestämde sig för att följa systerns råd och ta kontakt med en mäklare.

Mäklare gav glädjebesked

Lägenheten låg i ett bra område med mycket växtlighet. Emma var säker på att hennes lägenhet skulle behöva rustas för att nå upp till de priser som grannarna fått. Hon skulle fråga en mäklare i Strängnäs om detta. De skulle träffas i lägenheten under eftermiddagen och Emma var förväntansfull.

Emma gick till köket för att sätta på kaffe medan mäklaren fick göra en egen rundvandring i lägenheten. När hon kom tillbaka log hon. Emma hade haft helt fel, visade det sig. Hennes lägenhet hade en högre standard än liknande lägenheter i området. Därför skulle hon troligen få ut betydligt mycket mer vid en försäljning.

Vägen till ett lyckat teoriprov

19 Mar 2023

Att lyckas med sitt teoriprov är något alla önskar som håller på att ta körkort. Det är inte alldeles enkelt att träna inför teoriprov​, trots olika metoder.

Att ta körkort markerar för många starten på vuxenlivet. En ny typ av frihet väntar den som kan köra bil på egen hand och hela världen blir plötsligt något som finns inom räckhåll. Körkortet kan också hjälpa till när det gäller att få jobb och detta är en anledning som många framhåller när de väljer att ta körkort.

Vägen till körkortet är dock ganska lång. Det är inte bara körningen som ska sitta utan den nyblivne föraren ska också klara av ett teoriprov. För många är det svårt att hitta en bra strategi för att träna inför teoriprov. Att nöta in alla vägskyltar och regler kan vara lättare sagt än gjort.

Att tänka på innan man skriver teoriprov

Det är viktigt att hitta en strategi för sitt teoriprov. För många hjälper det att lägga upp en tydlig plan med delmål. Idag kan man studera för sitt teoriprov online och då kan det vara bra att sätta små mål kring hur stor del av pluggandet man ska klara varje vecka.

Många har även stor nytta av att hitta en lugn plats att läsa på. Kanske har man lättare att fokusera på en plats utanför det egna hemmet. Biblioteket i ens stad brukar vara en lugn plats att studera på. Denna studiero kan vara tungan på vågen när det gäller att snabbt klara av sitt teoriprov.

Mäklare för dig som är förstagångsköpare i Västerås

5 Mar 2023

Mäklare i Västerås kan hjälpa dig som ska köpa din första lägenhet. Även utan att redan ha gjort bostadskarriär kan man komma in fint på bostadsmarknaden.

Det kan kännas svårt att komma in på bostadsmarknaden som förstagångsköpare. Många av de som har råd att köpa dyra, fina lägenheter har det endast på grund av att de redan gjort vad som brukar kallas för “bostadskarriär”.

Men om du tänker smart och gör rätt val, kan även du som inte redan äger en bostad lyckas köpa en. Först behöver du lånelöfte från banken (förutsatt att du inte är så rik att du kan betala en lägenhet kontant, men det är relativt osannolikt). Detta kan du få genom att ha hög inkomst, eller genom att någon går i borgen för ditt lån. Till exempel en förälder.

Mäklare kan tipsa om områden med bra framtidsutsikter

Hos en fastighetsmäklare i Västerås kan du få tips vilka bostäder som är lämpliga som förstagångsköp på bostadsmarknaden. Ofta är mindre lägenheter i områden som förväntas ha positiv prisutveckling att rekommendera. Då kommer du in på marknaden till ett relativt lågt pris, och kan förvänta dig att dina pengar växer över lite tid.

Självklart ska du inte investera i lägenheter du inte tycker om. I alla fall inte om du tänkt att bo i lägenheten själv. Glöm inte att du också ska trivas med livet, och det gör man sällan i en bostad man inte gillar. Väg den ekonomiska sidan mot den känslomässiga, så når du bäst resultat.

Se om din fastighet med hjälp av takläggare i Stockholm

19 Feb 2023

Hur ditt tak mår gör stor skillnad inte bara för utseendet. Inneklimatet påverkas i hög grad av dåliga tak. Kontakta takläggare i Stockholm för kontroll.

De flesta av oss är ganska tacksamma att över huvud taget ha ett tak över huvudet. Det klimat vi har här i Stockholm är inte nådigt mot den som saknar ett sådant. Som fastighetsägare finns där alltid mycket att tänka på. Förbättra och reparera. Få saker är ändå viktigare än ett fungerande tak.

Tak varierar i skick och material och det är inte alltid enkelt som husägare att avgöra om taket är tillräckligt funktionellt. Uppenbara skador som revor eller saknade takpannor kanske upptäcks men felen kan finnas också i de mindre synliga delarna av taket. Hur vet man om något inte fungerar?

Takläggare erbjuder proffsiga kontroller och lösningar

Att värmekostnaden ökar utan synbar anledning kan vara en indikation på att taket behöver ses över. Om du kontaktar en takläggare i Stockholm kan du få experthjälp. En inspektion med åtföljande mätningar kan klarlägga var problemen finns. Nästa steg är förstås att lösa problemen på bästa sätt och till minsta kostnad.

Ett takbyte kan handla om ytskikt eller om att även byta innertak. Vill du byta ytmaterial – exempelvis byta takpannor mot plåt eller tvärtom – behöver man kontrollera att undertaket kommer att fungera även med det nya materialet. Glöm inte heller att din kommun behöver godkänna ett nytt material eller en helt avvikande färg när du gör sådana ändringar.

Många svenskar startar bolag på Cypern

4 Feb 2023

Många svenska företag upplever i dagsläget att det svenska systemet är väldigt ogynnsamt och där man betalar för mycket i skatt. Man tycker att man – kortfattat och enkelt – inte får behålla den del av vinsten som man förtjänat genom sitt hårda jobb och detta oavsett vilken bransch det handlar om. Här kan man se till att skatten faktiskt gör stor nytta också och att vi i Sverige har en ganska hög skatt om man jämför med andra länder – både för företag och för privatpersoner.

Om man ser till hur vårt system är utformat så handlar väldigt mycket om att vi byggt vår välfärd genom detta och att det således också fyller en väldigt viktig funktion. Frågan här är; vilka har rätt – är företagen bortskämda och glömmer bort detta faktum eller har det rätt, är pengarna de tjänat något som endast ska tillfalla dem själva och inte gå till exempelvis sjukhus, nya vägar och skolsystemet?

Här finns det inga lätta svar att ge och om man ser till det faktum att väldigt många mindre företag söker sig till exempelvis Cypern för att starta bolag eller vidareutveckla sin befintliga verksamhet så handlar detta uteslutande om att komma undan en del av beskattningen. Om vi drar några klara riktlinjer och skillnader mellan att starta ett bolag på Cypern jämfört med Sverige så kan vi direkt se att Cypern endast har en företagsskatt på 10% och om vi ställer detta mot Sveriges 22% så får vi också den stora anledningen. Man ska här även veta att just Cypern har många andra fördelar också och att det där är ganska billigt att leva om man jämför med andra lågskatteländer.

En tredje fördel som man har om man som svensk ska starta bolag på Cypern är att man där – utan att betala kapitalvinstskatt – kan förvärva andra svenska företag; detta gäller dock kanske främst de större företag som förlägger sin verksamhet i detta land. Där hade vi således tre stycken klara fördelar om man ser till ett företags situation och till deras ambition att tjäna – och behålla – en större del av sin vinst.

En svår och stor fråga

Som sagt dock så är frågan komplex och i och med den fria rörlighet som Europa i dagsläget erbjuder så kan man inte peka finger och säga att saker och ting är fel; vill man starta ett bolag på Cypern eller i något annat land – Malta, Luxemburg, Schweiz – så ska man också ha den möjligheten.

Tar man exempelvis IKEA så har ju detta gigantiska företag en liknande filosofi också där man inte direkt betalar så mycket skatt till vår statskassa som man kanske skulle kunna föredra; detta är något som vi får leva med och visst kan det sticka lite i ögonen att Ingvar Kamprad väljer att flytta hem och ” inte göra rätt för sig ”.

Moraliska pekpinnar åsido dock – alla kan inte vara som Stefan Persson som lever- och betalar sin skatt i Sverige. Världen är öppen och valet är fritt – precis som det också ska vara. Vill man läsa mer om ämnet kan man göra det här: www.startabolagcypern.se.

Gör ditt hus mer kostnadseffektivt

29 Jan 2023

Hur mycket betalar du egentligen i onödan för ditt hus? Frågan vi ställer är relevant sett till det faktum att väldigt många husägare betalar mycket pengar som de inte har en aning om vad de egentligen går till. Det vill säga, man öppnar sina räkningar för el och för energi och man rycker på axlarna och betalar den skrivna summan utan någon vidare reflektion. Det är det beteendet som vi genom denna text vill försöka ändra lite på. För: det finns sätt att ändra denna räkning och om vi bortser från det mest självklara – att byta energikälla – så kan vi nämna två stycken andra alternativ.

Först och främst dock. Att byta energikälla är det bästa sättet att komma billigare undan så det är verkligen inte så att vi inte rekommenderar detta. Att exempelvis byta från fjärrvärme till bergvärme kan i slutändan visa sig leda till en sänkning av den årliga energikostnaden med upp till 80%. Det är således den bästa lösningen, men också den dyraste och något som av den anledningen inte passar alla.

Istället fokuserar vi på två andra tips och specifikt gäller detta en kontakt med två stycken yrkesgrupper som båda kan förvandla ett dyrt hushåll till ett mer kostnadseffektivt sådant. Vi säger här att det handlar om ett hus i Stockholm där två stycken vuxna bor tillsammans med två stycken barn och att huset är byggt någon gång på 70-talet; således ett väldigt genomsnittligt hushåll.

Det här tycker vi att husägaren i Stockholm ska göra för att sänka sin kostnader:

  • Rörmokare. En rörmokare kan se över hur exempelvis värmen fördelas samt hur ventilationssystemet ser ut. Många äldre hushåll har undermålig ventilation som utöver att kosta mycket pengar även gör miljön inomhus väldigt dålig. En rörmokare kan verkligen bidra med smarta lösningar inom denna fråga och då man ändå har en sådan i huset i Stockholm: Kolla hur avloppen ser ut. Vattenledningar och avloppsrör slits hela tiden och den här familjen kan spara mycket på att låta en rörmokare göra en grundlig kontroll av hur statusen ser ut. Menas med detta; ser denne rörmokare att det inom något år måste till ett stambyte eller en relining så kan man redan på ett tidigt stadium avsätta pengar och planera för detta.
  • Elektriker. I och med att det hushåll i Stockholm vi valt som exempel har två stycken barn i familjen så kommer det här att leda till att man använder mer el än vad som krävs. Speciellt om dessa börjar närma sig tonåren. Det innebär att man låter saker och ting – datorer, tvn, mobilladdare – stå på i onödan och kan en elektriker vara en väldig investering i att råda bot på dessa kostnader. Dels så kan en elektriker se över hur elcentralen ser ut och om det kan vara läge att byta denna. Dels så kan han också koppla in speciella hjälpmedel i huset. Ett uttag som gör att man exempelvis kan slå av allting med ett enda tryck kan verkligen minska en hög elräkning och detsamma gäller om denne sätter in sensorer som känner om någon finns i rummet. Finns det inte det; ja, då släcks allting automatiskt. Här tjänar man mer än vad man tror!

Ergonomiska arbetsstationslösningar - skapa en bättre arbetsmiljö

24 Jan 2023

Ergonomi, det är väl bara ett nytt modeord? Lite så tänker många företag och arbetsgivare idag - och med detta så kommer de också att bli förlorare i slutändan. Just ergonomi är nämligen en väsentligt del av en bra arbetsmiljö och genom att ta tag i den frågan så kan man också skapa en arbetsplats där resultatet blir bättre som en följd av en ökad produktion - och där kostsamma sjukskrivningar kan förhindras.

Många arbeten idag handlar om upprepning och om monotona rörelser. Detta oavsett om det handlar om att man arbetar på ett kontor eller om man utför sitt dagliga värv på en verkstad eller inom industrin. Det monotona - man sträcker sig efter ett verktyg, man skruvar, man lägger tillbaka, man löder, man monterar ihop och så vidare - gör att kroppen också får samma belastning hela tiden.

Många sjukskrivningar kostar mycket pengar

Dessa upprepade rörelser i kombination med att vi numera sitter ner lejonparten av en arbetsdag gör att vi exponeras för förslitningsskador - MSD (muskel- och skelettskador). Dessa har ökat kraftigt under senare år.

Så många som tre av fem personer säger att de har problem med smärtor i leder, skelett och muskler. Det handlar om många sjukskrivningar redan nu - men på längre sikt så handlar det om en tickande bomb. Just där blir ergonomiska arbetsstationslösningar något som kan göra en enorm skillnad.

En riktigt bra investering att ta som företag

Ser man statistiskt på hur stor skillnad genomtänkta lösningar inom ergonomi i form av exempelvis ergonomiska arbetsstationslösningar så framträder en väldigt intressant - och hoppfull - bild.

Företag inom industrin och inom verkstad som tagit professionell hjälp med att utforma ergonomiska arbetsstationslösningar har sett att sjukfrånvaron minskat med närmare 70 %. Detta får också stöd i forskning som gjorts.

Och, med en minskad frånvaro kommer också en ökad produktivitet. Hur mycket? Studier visar att det kan handla om en ökning på mellan 40-50 %. Det säger en hel del, eller hur? Läs mer här kring ergonomiska arbetsstationslösningar: https://www.treston.se/ 

Flyttstädning i Stockholm utan anmärkning

13 Jan 2023

När kroppen är trött och energin är slut, så är det skönt att veta att man kan få hjälp med resten av flytten. Flyttstädning i Stockholm fixar slutstädningen.

Ett ständigt kaos hade det varit sen Lisa och familjen gjorde det sista med flytten. Barnen var glada, men samtidigt lite oroliga i sitt nya hem. Lisa och Martin kände mest en stress, stress över att vilja komma i ordning, men även över flyttstädningen som väntade. Som tur var hade de några veckor på sig innan de behövde lämna ifrån sig nycklarna.

Lisa och Martin hade haft några tjafs gällande flytten, inte så konstigt med all stress som medföljer. Men det var gällande vem som skulle ta städningen. Lisa tyckte de skulle ta hjälp av sina familjer, medan Martin menade på att det var bättre att anlita en städfirma att sköta den. Martin var den som fick bestämma denna gång, för ovanlighetens skull.

Bra pris på flyttstädning i Stockholm

För Lisa handlade det inte om att vara snål, utan snare att de precis hade gjort en stor investering i sitt nya hem. Flytten kostar också en hel del och det kommer även flyttstädningen att göra. Martin var övertygad om att det gick att få en prisvärd flyttstädning i Stockholm, vilket han hade helt rätt i.

I Stockholm finns det flera olika städfirmor som erbjuder flyttstädning till bra pris. Där personalen har den utbildning som behövs och där de fokuserar på att göra ett bra jobb och göra kunden nöjd.

God och vacker mat till fest med catering i Stockholm

11 Jan 2023

När det vankas fest finns det väl bara en sak – utöver gästlistan – som är viktig? Just det – maten. Med catering i Stockholm sköter någon annan det jobbet.

När det är dags för fest vill vi ju gärna ha något lite extra. Gästerna ska helst vara glada och trevliga. Vädret ska vara vackert. Men viktigare än något annat är kanske ändå maten. Inte nog med att den ska räcka till alla. Den ska smaka bra och helst vara vacker också.

Det finns ju så mycket inspiration att hitta i såväl böcker, tidningar och tv-program som på sociala medier. Men visst är det väl ofta så att det blir lite övermäktigt. Den som bjuder in till fest kan ju vara alldeles slutkörd när kalaset väl börjar. Att orka ha roligt på sitt eget kalas vore roligt.

Med catering gör någon annan jobbet

Ja, hur roligt det än är att anordna kalas så räcker ibland varken tiden eller orken till. Tänk så skönt det är att det finns catering i Stockholm. En möjlighet att få det där lilla extra som du själv kanske inte har möjlighet att fixa.

Och det finns ju så mycket att välja på när det gäller festmat. Bufféer, smörgåstårtor, plockmat, snittar, menyer för olika slags fester – ja valmöjligheterna blir många gånger större när någon annan hjälper dig med maten än om du själv skulle göra det. Och inte minst kan maten komma så där vackert upplagd på fina fat.

Rusta och matcha hjälper dig att hitta ett jobb

27 Dec 2022

Vägen till jobb är inte hopplös, det finns fortfarande en chans. Få rätt hjälp på vägen med programmet Rusta och matcha som hjälper dig till jobblycka.

Det var inte så enkelt som Elin trodde att bli vuxen. Hon trodde att det skulle vara annorlunda och inte riktigt så svårt att få jobb som det faktiskt är. Trots avklarad utbildning så är hon arbetslös. Medan vännerna är ute och gör saker så sitter Elin hemma, för pengarna fattas. Det är dags att få en ändring på det. Att börja leva det liv hon vill.

Inskrivningen på arbetsförmedlingen gjorde hon samma dag som hon avslutade sin utbildning. Det hade inte lett någon vart. Nästa steg var att gå med i programmet Rusta och matcha, kanske kunde det vara en hjälp mot lyckan hon sökte efter. Elin hade hört så mycket positivt om Rusta och matcha, så förväntningarna var höga.

Få en personlig coach hos Rusta och matcha

Rusta och matcha levde minst sagt upp till det Elin förväntat sig. Hon fick en personlig coach som hjälpte henne väldigt mycket. Det första de gjorde var att gå igenom Elins CV och det visade sig att det var en hel del som kunde förbättras där. Men hjälpen slutade inte där, coachen hjälpte även till att matcha Elin med jobb.

För att bli redo inför en eventuell intervju så tränade de även på det. Elin fick testa både att ställa frågor som kunde komma upp, men framförallt hur hon skulle svara på de olika frågorna. Läs mer om Rusta och matcha på denna sajt: https://www.rustaochmatcha.biz/

← Äldre inlägg