Tre vanliga problem med skrivare

Att ha en skrivare kan underlätta vardagen mycket. Samtidigt tycks det vara påfallande ofta som det är problem med den. Särskilt jobbigt kan detta vara om det sker i ett läge där man snabbt behöver få sina papper utskrivna. Lika jobbigt kan det vara att bara se förekomsten av alla blinkande lampor och inte veta vad det betyder.

Som tur är, är de flesta problem väldigt enkla att åtgärda. Vet man hur man bär sig åt för att fixa dem, tar det ofta inte längre än en minut innan det är åtgärdat. Nedan kan du läsa mer om de vanligaste problemen och hur du gör för att lösa dem.

Bläcket är slut

Att bläcket tar slut är kanske det vanligaste problemet man stöter på. Redan när bläcknivån är låg varnar skrivaren genom att en lampa blinker och/eller att det piper några gånger. Om du har bråttom kan du dock ignorera detta för tillfället. På i princip alla skrivare kan man göra ytterligare ett antal utskrifter innan bläcket verkligen är slut.

Så fort du har tid bör du dock byta bläcket. Annars kan det hända att du står där, utan bläck i din skrivare, och verkligen behöver papper snabbt utskrivet. Alternativt kan du ha ett antal bläckpatroner i reserv.

Papper har fastnat

Att papper fastnar i skrivaren är ett annat vanligt problem. Även om det normalt sett är lätt att åtgärda, kan det vara nog så frustrerande. Särskilt frustrerande kan det vara om det tycks hända varenda gång man skriver ut något.

Om det händer påfallande ofta kan det vara ett tecken på att din skrivare behöver en liten undersökning. Kolla om det finns smuts på valsarna, om det har samlats fukt någonstans eller om dina papper är lite skrynkliga. Det här är de vanligaste orsakerna till att papper fastnar. Händer det bara någon gång, kan du dock sannolikt ignorera det och fortsätta med dina utskrifter.

Du får ingen kontakt med skrivaren

Att man inte får någon kontakt med skrivaren är ett problem som många har. Ofta beror det på något fel i nätverket eller att din skrivare helt enkelt inte är korrekt ansluten till din dator eller den enhet du ska skriva ut ifrån. En bra första åtgärd, som dessutom går snabbt, är att starta om det trådlösa nätverket (om skrivaren använder trådlöst det vill säga).

Om inte detta funkar, vilket det föreligger en ganska stor risk för, kan det vara läge att göra om installationen/anslutningen till din dator. Ha även manualen bredvid dig så att det verkligen blir rätt från början den här gången.

 

10 Apr 2017