Städning viktig för arbetsmiljön

Är man arbetsgivare så har man alltid ett visst ansvar för dem som man har anställt. Enligt Arbetsmiljöverket har man som arbetsgivare skyldigheter när det kommer till att ha en fin arbetsmiljö, och den ska vara städad och hygienisk, så att inte de anställda blir sjuka för att det är för smutsigt. Det ska finnas en bra balans mellan värme, kyla, fräsch luft, ljusintag och helst ska de även kunna ha ergonomiska skrivbord och skrivbordsstolar.

Ska kunderna även kunna komma till kontoret och man ska få det så välbehövda förtroendet är det viktigt att man har ett fint kontor som man kan visa upp. Städningen av kontoret är då bland det viktigaste för att det ska se fint ut. Att det ska dofta gott och alla sopkorgar ska vara tömda är ju ganska självklara saker.

Googla "kontorsstädning Malmö"

Vill man få tag i någon städfirma som erbjuder sig att städa kontor, kan man googla "kontorsstädning Malmö" om det är just i Malmö som man behöver en sådan städfirma. När man skriver in det på Google, i deras sökruta, letar deras sökmotorer upp just alla som har angett på sin hemsida att de även utför "kontorsstädning" och även i "Malmö". När man sedan har fått en lista på sådana städfirmor så är det bara att ringa upp och fråga dem om offerter och referenser. Sedan kontrollerar man referenserna, ser allting okej ut, när man rådfrågat referenser så är det bara att anlita dem som är bäst.

Välj bästa städfirman för kontoret

När man sedan ska bokföra kontorsstädningen kan man bokföra den som utgift för verksamheten. Genom att inte anställa egna städare slipper man arbetsgivaravgifterna och skatterna. Bokförs kontorsstädningen som utgift, dras den summan från vinsten och man får en lägra summa att skatta för. Många företagare anser att det är mer praktiskt att göra så. Man anlitar bara ett företag som utför en syssla som är nödvändig för att kunna driva verksamheten. På så sätt står städföretaget själva med regöringsmedel och arbetsredskap, arbetskläder och man enbart köper deras tjänster som man kan dra av momsen på. 

Detta bör ingå i kontorsstädning

Minst en gång i månaden bör en städfirma bona golven på kontoret. Varje dag bör disken diskas och pentryt, eller köket rengöras, alla badrum och toaletter bör rengöras varje dag. En gång per säsong bör man rengöra fönster och då kan man rengöra fönsterkarmar och handtag både på fönster och dörrar. Här kan man läsa mer om kontorsstädning i Malmö på: https://www.kontorsstädningmalmö.nu

15 Feb 2020