Se mervärdet som en revisor ger

Driver du ett mindre aktiebolag så kommer du numera – sedan år 2010 – att kunna välja kring huruvida du vill anlita en revisor för granskning av ditt bokslut. En sanning med viss modifikation ska tilläggas; valet är inte helt fritt utan det utgår efter några punkter som måste uppfyllas. Vi kan säga att ditt företag inte når över tre stycken av följande punkter och där ni då heller inte behöver någon revisor:

  • Ni har maximalt tre stycken anställda.
  • Ert företag har en balansomslutning om maximalt 1.5 miljoner kronor
  • Er totala nettoomsättning når inte över tre miljoner kronor

Här har ni alltså ett val att göra och rådet vi kan ge är följande: även om ditt företag är litet och även om ni klarar er utan en revisor enligt lag så kan ni ha nytta av en sådan ändå. Mervärdet är nämligen det som du ska se till i första hand. Visst, en revisor kommer att kosta lite pengar och tjänsten är inte gratis – men vi anser att företaget du driver ändå kommer att ha nytta av en granskning utförd av en revisor. Dels så visar ni nämligen upp en seriös sida gentemot kunder, leverantörer, affärsspartners och olika myndigheter och dels så får ni också en kvalitetsstämpel som visar att ni går att lita på.

Kort sagt; en revisor är något som visar upp en bättre – mer pålitlig – fasad som kan gör att er verksamhet går före era konkurrenter. Frågan du istället ska ställa dig är följande: vilken revisor ska jag anlita?

Välj revisor efter personkemi

Många företag väljer idag sin revisor som en slags internettjänst; man kanske har sin firma i Stockholm – men den revisor man anlitat sitter i Göteborg och all kontakt sker via mail och telefonsamtal. Vi anser att man går miste om en viktig detalj här – nämligen tillit. Driver du ditt företag i Stockholm så ska också din revisor finnas där och du ska snabbt kunna komma i kontakt med denne vid behov.

Varför? Jo, av den anledningen att du kommer att kunna ha nytta av en regelbunden kontakt och att din revisor – i det här fallet i Stockholm – kommer att kunna visa dig vägar, ge dig tips och visa på lösningar som du inte tänkt på.

Kort sagt; utöver dig själv så kommer han att bäst insyn i ditt företag och därför så kommer din revisor också att fungera som ett stöd på ditt företags resa. Välj en som du trivs med.

25 Jun 2017