Rusta och matcha i Stockholm

Med Rusta och matcha som bland annat finns i Stockholm skapas en matchning mellan arbetssökande och arbetsgivare. Det kan ge en riktig win-win-situation.

Att ha ett arbete är viktigt för ens identitet och den bild man har av sig själv. Alla vill vi känna oss behövda och kunna bidra till samhället. Detta vet inte minst de som har gått arbetslösa länge. Risken är att man med tiden går ned sig alldeles och får svårare och svårare att komma ut på arbetsmarknaden. Till slut kanske man också tappar självförtroendet alldeles.

Tyvärr kan det ofta vara extra svårt att få jobb om man är invandrare och har ett namn som inte är typiskt svenskt. Så kan det vara även för människor som har riktigt hög utbildning och lång erfarenhet från sitt eget hemland. Samtidigt finns det svenska företag som skriker efter kvalificerad arbetskraft.

Rusta och matcha arbetskraft

Det som behövs för att uppnå en bättre balans i denna situation är att kunna matcha relevant arbetskraft med det behov som finns på marknaden. Det kan som sagt vara extra knepigt om man är invandrare men även andra svenskar kan ha problem att hitta en arbetsgivare trots att man skulle kunna vara värdefull på ett företag.

Glädjande nog så finns faktiskt en sådan tjänst på marknaden i bland annat Stockholm. Den kallas rusta och matcha och hjälper företag och arbetssökande att hitta varandra i arbetsmarknadens djungel. Om du söker arbete och väljer att använda dig av denna tjänst så kommer du att få en individuell plan för hur du bäst tar dig ut på arbetsmarknaden.

16 Aug 2022