När du letar bokföring i Stockholm

Behöver du få tag i en som kan hjälpa dig med bokföring i Stockholm? Grattis, du har omkring 800 olika sådana företag som kan hjälpa till med sina tjänster med bokföring, bara i Stockholm? Så hur ska man hitta den där ekonomen som ger sitt extra allt? Det finns en del som ger det där extra allt. Det är viktigt att man frågar runt, bland sina vänner och bekanta om de känner till någon som kan rekommendera någon som är duktiga och engagerade.

Ta referenser och jämför priser

Känner inte ens bekanta och vänner till någon ekonom som kan erbjuda bokföring med extra allt kan man i stället googla "bokföring Stockholm" så att Googles sökmotorer får jobba lite och ta fram förslag på sådana som erbjuder sina bokföringstjänster i Stockholm. Sedan är det bara att gå efter det som Googles sökmotorer har tagit fram och ringa, eller läsa på om de olika ekonomerna.

Det lönar sig att ta referenser och att jämföra deras priser med varandra. Referenser säger ganska mycket om hur de arbetar och om deras kunder är nöjda med dem. Chansen är stor att även du blir nöjd med dem. Blir deras kunder nöjda, innebär det (för det mesta) att de arbetar bra, är duktiga ekonomer och trevliga människor. Det är oftast det som brukar vara relevanta faktorer om man ska bli nöjd med en kund. 

Kontrollera deras bakgrund

Man kan alltid be om ett utdrag ur brottsregistret hos polisen. Det händer ju då och då, som tur är, sker det inte så ofta att det dyker upp ekonomiska brottslingar som återkommer som ekonomer gång på gång. Dem vill man ju inte anställa eller anlita. Dock sker det, och det som kan hända då är att de kan göra en stor skada. Man kan även kontrollera med Skatteverket, Kronofogden eller Allmänna Reklamationsnämnden, om det finns klagomål med företaget som man funderar på att anlita. Oftast – och det bör man alltid räkna med – så är folk det de utger sig för att vara; hyggliga människor som vill alla väl. Men det händer ju dessvärre att det finns ekonomer som inte är renhåriga utan kan lura till sig pengar. 

Man ska inte tro att ekonomer är kriminella, men har man stora skulder till exempel till Kronofogden, kan det alltid hända att frestelsen blir för stor och att möjligheten till fusk kan leda även den bästa in på fel väg. De flesta ekonomer är trevliga typer som gör sina jobb.

25 Dec 2019