Mäklare värderar i Strängnäs

Det är lätt tro att man vet vad lägenheten är värd. Men varje lägenhet är unik och för att få veta värdet kan man be mäklare i Strängnäs att göra en värdering.

Det var dags för Emma att flytta in i hus med sin Erik. Det hade varit på tal länge men nu hade de börjat leta hus på allvar. Både hon och Erik hade lägenhet som behövde säljas eller sägas upp. Erik hyrde sin medan Emma hade en bostadsrätt. Hon hade en ganska bra koll på vad lägenheten var värd.

Systern sade däremot att Emma borde få lägenheten värderad. Då skulle hon veta hur mycket pengar hon hade att lägga på huset och hur mycket de behövde låna. Erik hade ett sparkonto som han skulle använda. Emma bestämde sig för att följa systerns råd och ta kontakt med en mäklare.

Mäklare gav glädjebesked

Lägenheten låg i ett bra område med mycket växtlighet. Emma var säker på att hennes lägenhet skulle behöva rustas för att nå upp till de priser som grannarna fått. Hon skulle fråga en mäklare i Strängnäs om detta. De skulle träffas i lägenheten under eftermiddagen och Emma var förväntansfull.

Emma gick till köket för att sätta på kaffe medan mäklaren fick göra en egen rundvandring i lägenheten. När hon kom tillbaka log hon. Emma hade haft helt fel, visade det sig. Hennes lägenhet hade en högre standard än liknande lägenheter i området. Därför skulle hon troligen få ut betydligt mycket mer vid en försäljning.

2 Apr 2023