Ha koll på allt med en ekonomisk plan för BRF

En BRF behöver ha en ekonomisk plan för att få lov att upplåta bostäder. Denna får man hjälp av från duktiga jurister som kan allt inom fastighetsjuridik.

Hela styrelsen för BRF:en samlas för ett möte. På mötet ska ni planera för framtiden och vad som behöver göras. För en BRF är det viktigt att man både utvecklas och underhåller fastigheten. Trots att det är många som sitter kring det runda bordet, så är det ingen som riktigt har den kunskap som behövs.

Planer är enkla att göra, men att följa upp och göra en ekonomisk plan, det är inte lika enkelt. En ekonomisk plan är ett måste för dem som har en BRF. Har man ingen ekonomisk plan, då får man inte heller lov att upplåta några bostäder.

Vad ska vara med i en ekonomisk plan för BRF?

Årligen ska ni göra en ekonomisk plan för er BRF. Det finns duktiga jurister som kan hjälpa er med det. Ni behöver inte sitta och försöker lista ut det själv. De har koll på allting som ska vara med. Både hur inkomster och utgifter ska redovisas.

I den ekonomiska planen ska man räkna med allt, till exempel om räntan skulle höjas. Då ska det även finnas angivet i planen vad som händer då. Ni kan få professionell hjälp av duktiga jurister som har stor erfarenhet av att göra ekonomiska planer för BRF:er. Vänd er till dem så ni får allting rätt. Läs mer om ekonomiska planer för bostadsrättsföreningar här: ekonomiskplanbrf.se

20 Aug 2022