Fem tips som förenklar din lagerhantering

Ibland har vi för många saker på en och samma yta. Det är inte det att man är slarvig. Tanken är oftast att saken ska stå där tillfälligt. Men så blir den kvar, och fler saker hamnar på samma ställe.

Känns det igen? När man ska lämna tillbaka något som man har lånat eller om man behöver en speciell grej så är det ett helt projekt att hitta igen det. Även om man faktiskt vet var sakerna finns så är det besvärligt att få fram dem ur den vrå de sparats längst in i. Har man många sådana ytor så kanske det börjar bli dags att göra något åt det. Vad kan man då göra?

1. Börja rensa. Vara skoningslös och verkligen kasta allt som du inte längre behöver.

2. Bestäm dig för om någon plats i hemmet verkligen ska fungera som ett förråd.

3. Försök få en helhetsbild över hur det ska se ut när det är klart.

4. Vad ska sakerna packas i? Om de nu ska packas ner i något.

5. Ta hjälp av någon utifrån om det behövs. Om man inser att det inte blir bra ändå så finns det ett praktiskt alternativ. Man kan magasinera sakerna på annan plats. Man slipper ha alla saker hemma, samtidigt som man vet att prylarna är i säkert förvar.

Men tänk om man behöver något som man lämnat in för magasinering

Det är faktiskt ingen omöjlighet att man gör det. Det finns trots allt en anledning till att man sparat sakerna. Det enda som man behöver göra är att höra av sig en dag i förväg till företaget man använder och informera om att man kommer och vad man vill ha. Sedan gör man likadant igen när det är dags att ställa tillbaka sakerna igen. Kanske behövs inte det. För när sakerna är borta är det möjligt att man inser att man inte behöver dem längre, vare sig av praktiska eller privata skäl. Då kanske man väljer att sälja eller köra dem på tippen.

Vad mera kan ett logistikföretag vara bra för?

Har man utemöbler som behöver förvaras över vintern? Eller kanske en veteranbil som är avställd över vintern och behöver förvaras i väntan på våren? Logistikföretag kan vara till ovärderlig hjälp om man ska flytta till en annan ort. Då är det smidigt om de kommer och hämtar allt för att sedan ta grejerna till det nya hemmet det fastställda datumet.

2 Jun 2020