Ekonomiskt med begagnat

Har du eget företag? I så fall vet du att det krävs en hel del självdisciplin att arbeta effektivt och noggrant då det inte finns någon chef som bestämmer över dig och som ser till att du arbetar hårt. Vissa klarar av det, oavsett arbete som man behöver göra. Andra har svårare att arbeta när det inte är någon som "slavar" över en. Allt det där är individuellt och kommer an på ens egna egenskaper om man lyckas med det eller ej. Vet man med sig själv att man inte lyckas med det, bör man göra något åt det. Ett bra förslag är att skaffa sig ett kontor för det egna företaget. Då kan det bli lättare att arbeta disciplinerat och kunna skilja mellan fritid och arbete på ett bättre sätt än om man alltid arbetar hemma. Antingen arbetar man ständigt dygnets alla vakna timmar, eller så arbetar man alldeles för lite då mycket annat pockar på uppmärksamheten och man gör helt andra saker istället för att arbeta noggrant och effektivt.

Skaffa sig ett eget kontor

Om man vet om sig själv att man har svårt för att disciplinera sig kan man skaffa sig ett eget kontor. Det kan underlätta genom att man har en särskild plats där man alltid arbetar. Så snart du är på den platsen, arbetar du. Och när du går därifrån, då är du ledig. Det brukar lösa alla slags problem som man kan ha med självdisciplinen.

1. Skaffa sig en egen arbetsplats

Det finns olika sätt att skaffa sig en arbetsplats. Antingen bygger man ett eget kontor hemma. För att man ska få dra av det på skatten, måste "kontoret" hemma ha en egen ingång och var klart avgränsat från det egna hemmet för att man ska få dra av det.

2. Få "arbetskolleger"

Om man i stället för att skaffa sig ett eget kontor hemma, kan man i stället dela ett kontor med andra så att man hyr en kontorsplats tillsammans och delar då på hyran. På så sätt kan man få "arbetskolleger" som också arbetar på liknande sätt som en själv.

3. Dela på viktiga saker

Skaffar man sig ett kontor tillsammans med andra, kan man även dela på andra kostnader, som till exempel en skrivare, papper och toner till skrivaren. Man kan dela på kostnader till kaffemaskin och kaffe, tebryggare och te.

5. Möblera med egna möbler

Ska man sedan möblera med egna möbler, kan man få ner kostnaderna för det genom att skaffa sig begagnade kontorsmöbler. Det är bra mycket billigare, och dessutom mer miljövänligt att skaffa sig begagnade konstormöbler än att köpa nya. Läs mer här om hur du kan skaffa dig begagnade kontorsmöbler i Stockholm på: https://www.kontorsmöblerstockholm.se.

kontor

20 May 2019