Visitkort - en nödvändighet i affärslivet

För dig som träffar kunder är ett visitkort oumbärligt. Så se till att fixa ett visitkort snabbt, om ni inte redan har ett. Det finns flera företag som trycker upp visitkort i Stockholm.

Idag är det självklart och naturligt att de av oss som träffar på kunder i olika sammanhang har visitkort. Arbetar du exempelvis som säljare har du säkert redan fått dig tilldelat ett antal sådana. Ett visitkort är enkelt för dina kunder och dina blivande kunder att spara. Det är enkelt att ta fram från mobilfodral eller plånbok och det innehåller ditt namn och dina kontaktuppgifter. Som egenföretagare borde detsamma gälla och för en egenföretagare är visitkort mycket viktigare. Utan en stor organisation som uppbackning är man utlämnad till att kunderna vet vem man är och vad man gör och behöver så mycket marknadsföring som bara är möjligt.

Två liggandes visitkort

Visitkort har en lång tradition

Det sägs att visitkort användes redan i det gamla Kina och i Europa har det brukats i privata sammanhang i flera hundra år. Under en stor del av den tiden var bruket mycket strikt - hur visitkort såg ut och vem som lämnade dem till vem var reglerat socialt. Idag är bruket av visitkort allt annat än strikt och utseendet kan vara precis hur man vill. Det gör att bruket blir betydligt roligare och variationen som finns ger stora möjligheter att utforma visitkort så att de blir mycket mer minnesvärda eftersom de kan sticka ut i designen. Ett visitkort är vanligen i en standardiserad storlek och tanken är förstås att det enkelt ska kunna passa in bland andra papper och plastkort i de förvaringsutrymmen man oftast använder - plånbok och mobilfodral. Därutöver finns ingen standard du behöver anpassa dig till alls. Det är helt upp till dig hur du vill ha det.

Ett visitkort som passar just dig

Möjligheterna är nästan oändliga. Du har friheten att välja färger och bilder och typsnitt. De flesta vill ha kontaktuppgifter och om visitkortet ska användas för ett företag önskar man väl också en logga. Men det finns inga regler som måste följas. Du kan ha visitkort som förmedlar ett budskap och som på olika sätt uttrycker din personlighet. Det är klokt att ta kontakt med ett företag som kan agera bollplank och hjälpa dig med konkreta förslag. Du får högklassiga resultat på det viset och du kan få visitkort i Stockholm som är uppskattade och kanske oförglömliga.

21 Mar 2020