Vad gör ett tryckeri i Stockholm?

Ett tryckeri jobbar mot företag eller privatpersoner och tar fram ett färdigt resultat som matcher det kunden vill ha. Ofta jobbar man med papper och gör olika tryck på det. Vi kan exempelvis säga att du äger en pizzeria i Stockholm och precis öppnat, för att då attrahera kunder så krävs det oftast lite reklam. Visst, du kan köpa dig banners och liknande på internet men många väljer ändå idag att kontakta ett tryckeri som trycker upp reklam som man därefter kan placera i brevlådor runt om i området där man har sin pizzeria – i det här fallet då alltså Stockholm.

Få mer kringtjänster på tryckeri

Genom att anlita ett tryckeri får du också hjälp med själva designen på den reklam du valt och kan också välja i hur stor upplaga du vill ha – bor du då i Stockholm så kanske man istället får sikta i sig på ett specifikt område och sprida reklamen där istället för i hela staden då detta kanske skulle kosta lite väl mycket pengar. Har du istället din pizzeria i en mindre stad än Stockholm så kan du säkerligen få ditt lokala tryckeri att fixa fram tillräckligt med reklam för hela staden.

Naturligtvis finns det också annat än reklam som tryckerier jobbar med men detta var ett exempel på hur man kan vända sig för att ha nytta av just ett tryckeri då man själv äger en firma. Som privatperson så kan saker som julkort, visitkort, kuvert och andra mindre saker som oftast inte görs i så stor upplaga vara bra att anlita ett tryckeri för – sådana jobb tar ofta väldigt kort tid och detta oavsett om du bor i Stockholm eller någon annanstans i Sverige.

Gör man något annat på ett tryckeri i Stockholm?

En annan sak där tryckerier från arbeta under högtryck inträffar var fjärde år – då är det nämligen val. Du kan ju tänka dig själv hur du går i en valfri park någonstans i början av september, tittar dig omkring och inser att varje träd pryds av ett budskap från något parti.

Detta alltså över hela landet – från Möllevången i Malmö till Vasaparken i Stockholm – överallt kan man märka hur något tryckeri fått arbeta hårt för att på bästa sätt få fram partiernas olika manifest. Så var fjärde år är alltså lite av ett tryckeris julafton rent arbetsmässigt – oavsett om man har firman i Stockholm eller någon annanstans där ett politiskt budskap är tänkt att påverka omgivningen.

Jobbar man mycket på tryckerier?

Arbetsmängden för en anställd på ett tryckeri, varierar mycket beroende på om man jobbar på en stor eller liten firma. På en större firma i exempelvis Stockholm kan det även vara så att man jobbar skift där även nätter ingår – då får man naturligtvis mer betalt och själva dagen över till annat. Mindre firmor brukar ofta arbeta mestadels under dagarna – om man inte fått in någon större order vill säga, då kan man tvingas jobba lite mer obekvämt för att hinna bli klar i tid. Sådant sker dock i hela landet och inte bara i Stockholm.

29 Jan 2018