Svårt att sälja? Anlita en målare

Marknaden i Stockholm gällande bostadsrätter har varit ganska enkel att förutspå: äger du en sådan och vill sälja så kommer du att göra en vinst. Detta nästan oavsett skick, läge och storlek - under den senaste tio åren så har priserna stigit överallt och det har i sin tur skapat flertalet nya miljoner i huvudstaden. Förvisso så ska man även säga att de flesta av dessa använder sin vinst för att bekosta nästa bostad och att man således inte är miljonär förrän dess att man drar sig ur marknaden för gott - eller har betalat av sina lån till banken.

Bara att sälja och casha in således? Nej, inte längre. Så här har det sett ut, men det gör det inte längre. Sedan ett år tillbaka har någonting hänt. Mäklare pekar på att läget är totalt annorlunda och att man som säljare av en bostad i Stockholm inte längre har samma övertag som för några år sedan. Nu är det istället köparen som bestämmer och det sätter större press på dig som står redo att sälja.

En målare är avdragsgill

Översatt: du kan inte sälja din bostad i det skick den är i - du kommer förmodligen att måsta anpassa den mer efter köparens smak. Vissa objekt ligger ute länge på Hemnet, vissa dras tillbaka och återkommer först efter en renovering - det är definitivt talande. En köpare är kräsen idag och han har råd att vara det sett till att utbudet ökat och att det idag finns fler bostäder att välja på.

Ett billigt sätt att tjäna pengar är därför att anlita den yrkesman som kan göra störst skillnad: en målare. Vårt råd är att du anlitar en målare innan försäljning av din bostad i Stockholm. Det är dels något du kan använda ditt rot-avdrag för och genom detta dra av 30% av den totala arbetskostnaden - med ett tak på 50.000 kronor/år. Dessutom så kan du också använda dig av en annan detalj i samband med att du säljer din bostad och har anlitat en målare: du kan dra av en del av kostnaden som en förbättringskostnad. Det gäller det du betalat för målaren och inte summan för Rot.

Det här gäller inte bara målare - det gäller oavsett vilken typ av förbättring du gjort och kan således även gälla en snickare, en plattsättare eller en golvläggare. Tänk dock på att alltid spara alla kvitton. Du gör ditt avdrag efter att lägenheten i Stockholm har sålts och det måste - naturligtvis - verifieras för Skatteverket. I vissa fall kan även exempelvis kontoutdrag fungera, men vår erfarenhet är att kvitton alltid är bäst. Spara allting!

Du hittar mer info på http://www.målarenstockholm.se.

Anlita en homestylist innan försäljning

Ett sista - och direkt avgörande - tips: anlita en homestylist innan du lägger ut din bostad till försäljning. Det är ofta en sådan som gör störst skillnad och som kan påverka mest. Du har säkert snygga möbler och du har säkert god smak - men, det är din personliga smak. En homestylist kan skapa en unik miljö som verkligen kittlar köplusten hos en spekulant.

Det handlar om att - genom inredning - ta fram bostadens fulla potential och visa spekulanterna vilka möjligheter som verkligen finns. Det krävs ett professionellt öga och blick för detta.

Med all respekt: du har inte den förmågan. Anlita en homestylist och kombinera gärna den tjänsten med din målare så att de kan samarbeta fram en spännande färgkarta i din bostad i Stockholm.

15 Nov 2018