Stimulera kreativitet och produktivitet

Om du önskar positiva resultat i slutänden behövs positiv påverkan längs hela vägen. Ett event kan betyda både stimulans och lärande och dialog om den sköts på rätt sätt - och på rätt plats.

Alla vet vi hur det är. Många av oss tycker uppriktigt om vårt arbete. Arbetet är inte bara slit för brödfödan för de flesta utan mycket mer än så. Dessutom mer i positiv bemärkelse. Arbetet är vårt mest sociala ställe. Arbetet är platsen där vi lär oss samarbeta med människor vi kanske aldrig annars hade träffat på och umgåtts med. Arbetet är långsiktigt lärande och intellektuell stimulans. Ändå blir det ibland mest en lunk. Det är lätt att fastna i de rutiner man alltid haft och tröttheten smyger sig på. Kommunikation och att lära nytt är en viktig del av arbetet och det passar bra att bryta mönster med en konferens.

Miljöombyte och åsiktsutbyte främjar arbete och humör

Ibland räcker det med att ta bussen till andra ändhållplatsen för att upptäcka en annan värld. Vid en konferens krävs det troligen lite mer än så. För att kunna få fram anställdas fulla potential kan man behöva plocka bort dem från vardagen helt och hållet under några dagar. Alla har olika förutsättningar men med rätt planering och rätt stöttning kan du åstadkomma en konferens där alla har möjlighet att delta. Som arbetsgivare och ansvarig för detta lilla projekt sätter du tonen. Att komma ihåg att ett rimligt tempo - inte för lugnt men inte heller hektiskt - ger bäst resultat. Alla har heller inte samma möjligheter, fysiskt och psykiskt, att delta i övningar. Om man påminner sig detta och skippar vindsurfing med samtidig klädpoker kommer man att få gladare miner och bättre utfall. Vad kan man då utgå ifrån att alla vill ha och vad gagnar de flesta under en konferens?

En proffsigt arrangerad konferens

Något som kommer att tilltala samtliga deltagare är ett arrangemang som fungerar. Säg att ni vill arrangera en konferens utomlands. Börja då med att se till att resan dit fungerar smidigt och att alla kan ta sig dit enkelt. På plats önskar alla ett bra boende och god mat. Lokalerna ska gärna finnas i direkt anslutning till boendet. Förutom själva konferenstemat kommer det inte att göra ont för deltagarna att bli serverade något extra, som en busstur, ett besök på någon vingård, trevlig underhållning. Tid för viss egentid är också viktigt för orken och för kreativiteten. Då blir det lyckat! Vi rekommenderar att läsa mer på denna sida: http://sofevent.se/

15 Apr 2020