Söker du en ledare till ditt företag i Stockholm?

Att rekrytera ny personal är en tidskrävande process som kan sluka enormt mycket tid för ett företag. Ofta tvingas man avsätta ett visst antal personer för att gå igenom alla CV:n, sköta alla intervjuer och träffa alla sökanden till jobbet. Det tar tid och det kan påverka lönsamheten då tiden man lägger ner tas ifrån någonting annat. 

Ska man söka efter en person till en högre tjänst så blir det ännu lite knepigare då kravbilden ökar och man inte har samma marginal med ett misslyckande. 

Fel chef på fel företag kan - även på kort tid - påverka företaget i en väldig negativ riktning och därför så måste valet vara både genomtänkt och välgrundat. Det finns dock hjälp att få - både för vanlig- och för chefsrekrytering - och där man låter ett professionellt företag sköta jobbet från start till mål. 

Ta hjälp med er chefsrekrytering

Om vi snabbt beskriver hur en chefsrekrytering utförd av ett specialiserat företag så kan följande tillvägagångssätt vara gångbart: 

  • Man söker i sitt eget företag. Ett företag inom chefsrekrytering tar emot CV.n från personer över hela landet - inte enbart Stockholm - och samlar dessa i en databas. naturligtvis så träffar man också de flesta av dessa personer för att säkerställa relevans då jobben väl kommer ut för dem att söka. vi säger att ditt företag alltså söker en chef som behöver några specifika egenskaper, utbildning och kompetens. Här kan företaget lägga ut arbetet i sina egna kanaler och få in sökande därifrån. Det finns förmodligen några kandidater där som man kan gå vidare där. Om inte…
  • Headhunting. Skulle det inte finnas någon person som passar era specifika krav så går man vidare och använder sig av ett finmaskigt nätverkande. Det kanske finns en chef på ett annat företag som passar - kanske finns det en person i en helt annan bransch, men som har exakt den personlighet ni söker? Det här kan vara lite känsligt sett till att man, så att säga, inte stjäl anställda från andra företag. Däremot så finns det heller ingenting som förbjuder en initial kontakt och ett bättre anbud, eller hur? Det är upp till det nuvarande företaget att agera i ett sådant läge.
  • Intervjuer. Samtliga kandidater intervjuas och testas för att säkerställa att de kommer att klara av den kravbild ni ställer. Några åker bort direkt, andra går vidare i gallringen - som vid en vanlig anställningsprocess.
  • Ni kliver in i bilden: Ungefär här kommer ert företag att komma in i bilden. Tre-fyra kandidater är kvar efter gallringen och dessa kommer ni att vara med och träffa. Här kommer utförlig fakta ges kring varje person och företaget inom chefsrekrytering har gjort en grundlig research för er att ta del av.

Så kan alltså en professionell chefsrekrytering se ut i Stockholm. Naturligtvis så är vår beskrivning lite förenklad; det handlar om betydligt fler moment och det kan ta betydligt längre tid innan man hittat rätt person. Fortsätt läsa mer här.

Viktigt är att tillägga att företaget även gör uppföljningar och medverkar så att integrationen ska gå smidigt för den kandidat som kommer att börja hos er. Något som ger en stor trygghet för alla parter. 

23 Jan 2018