Skaffa garage och starta bilverkstad!

Om man är någorlunda händig med sin bil, och förstår sig på motorer, kan man starta en egen bilverkstad på sin fritid. Har man bara ork och lust över efter att man har kommit hem från sitt ordinarie jobb, kan man skaffa sig en extra lön. Det är bland det bästa man kan göra om man vill bli egen företagare. Är man lite osäker på om man klarar sig som egen företagare, kan man alltid testa livet som egen företagare genom att starta sin verksamhet på sin fritid.

Bli egen företagare

Så här gör du;

  1. Skaffa ett garage där du kan starta verksamheten – om du kan något om bilar och kan reparera andras bilar, kan du antingen bygga ett eget garage, eller hyra något garage, och ta emot bilar under din fritid.
  2. Ta emot kunder – ta emot så många bilar som du vet att du hinner reparera under din fritid. Berätta att du gärna tar emot fler bilar för reparationer. Dessutom kan du konkurrera med andra verkstäder genom att ta lite mindre betalt, eftersom du inte är helt beroende av inkomsterna.
  3. Utöka verksamheten medan du trappar ner på jobbet – när du märker att det går bättre och bättre för ditt egna företag kan du alltmer trappa upp det jobbet, medan du trappar ner det andra arbetet som du har. Gå ner till deltid och ta emot fler bilar som du reparerar i ditt företag.
  4. Bli självständig egen företagare – så småningom kan du arbeta som din egen företagare i ditt garage. Får du fler bilar att reparera än vad du hinner med, kan du anställa fler duktiga bilreparatörer och utöka din verksamhet.

Säkerheten viktig när du har andras bilar i verkstaden

Det är mycket viktigt att du tänker på säkerheten när du förvarar andras bilar i bilverkstaden. Då är det viktigt att analysera vad i ditt garage som kan utgöra en säkerhetsrisk. Vi vet att när det kommer till svagheter i ett garage, ligger den alltid i kvaliteten på garageportarna. Det är dessa som är den svagaste punkten; det är här som biltjuvarna kan ta sig in i värsta fall. Hur ser garageportarna ut? Vilken säkerhet har de på själva handtagen? Hur låser du garageportarna? Är de lätta att forcera? Alla dessa frågor är viktiga att tänka igenom. Så varför inte anlita ett säkerhetsföretag som levererar säkra garageportar? Detta företag arbetar med säkerhet och är specialister på säkerhet när det kommer till fönster, dörrar och garageportar. Läs mer om detta företag på: http://www.garageportargöteborg.se.

garageport

30 Aug 2018