Så mycket kostar det att hyra en projektor

Behöver du hyra en projektor? Det finns flera olika tillfällen när man kan behöva göra det. Om man inte känner någon som har en, och inte vill köpa en själv, är det ofta den bästa lösningen att helt enkelt hyra en. Att köpa en bara för tillfället är ofta inte ett alternativ, eftersom de normalt är ganska dyra. Vi har tittat på en slumpmässigt utvald firma i Stockholm – som tycks ha ganska genomsnittliga priser – för att ge en bild av vad det kostar att hyra en projektor. 

Projektorer

Firman i Stockholm har olika priser på sina projektorer, beroende på vilken modell det är. Den billigaste kostar 600 kronor per dag att använda och har alla standardfunktioner man kan tänka sig. Dock är den relativt liten, och fungerar inte till lika stora publiker som några av de andra, lite dyrare projektorerna. 

Den dyraste kostar 3 900 kronor att hyra. I produktbeskrivningen finns en länk till en avståndskalkylator, där man kan testa om den önskade storleken på bilden kan ges med projektorn i fråga. 600 kronor 3 900 kronor är alltså de båda extremerna – det finns flertalet projektorer i prisklasser däremellan att hyra. 

Men någonstans här kan man alltså räkna med att landa om man ska hyra projektor i Stockholm för en dag. För flera dagar ökar priset med summan av den första dagen, men de allra flesta ger mängdrabatter. På så vis behöver man inte betala 4 200 kronor för att hyra den billigaste projektorn i en vecka – utan kan komma under betydligt billigare än så. 

Dukar

Ska man hyra en projektor finns sannolikheten att man också behöver en duk. Firman i Stockholm vi tittar på hyr inte bara ut projektorer – utan även alltså dukar. De finns i många olika storlekar och med priser därefter. De lite större dukarna kostar mer än en projektor att hyra, men de billigaste dukarna kostar mindre än den billigaste projektorn. I det här fallet är den billigaste duken 2 x 2 meter och kostar 350 kronor om dagen. 

Näst billigast är en duk på 234 x 246 cm, som kostar 440 kronor per dag att hyra. Visserligen fortfarande billigare än den billigaste projektorn, men det blir en ansenlig summa som läggs till. Ska man hyra projektor bör man alltså även planera för duken – och eventuellt andra tillbehör – när man gör upp en budget. Den dyraste duken som finns att hyra kostar närmare 2 000 kronor. Fortsätt läsa här om hur du kan hyra projektor i Stockholm på: http://www.hyraprojektorstockholm.se.

27 Mar 2018