Så marknadsför du rätt produkt till rätt målgrupp

Har du provat att marknadsföra dina produkter utan resultat? Vill du nå ut på en större del av marknaden och hitta rätt målgrupp? Fundera på vilken din målgrupp är och hur du attraherar dem.

Har du någon gång stått inför det faktum att du har något helt fantastiskt att sälja men inte vet hur du ska nå ut? Då kan du vara helt lugn. Det är många som upplevt den situationen och det finns lösningar, men de kan vara något du aldrig tidigare provat. För hur är det egentligen, till vilka har du försökt nå ut? Har du gått den gamla vägen och basunerat ut att du finns och att du har en kanonprodukt att sälja? Har du varit den som hörts och setts mest på marknaden och ändå inte nått fram? Då måste du fråga dig själv vilka du försökt nå. I vilken målgrupp har du salufört dig själv och din produkt? Det kan vara den avgörande frågan.

Vems behov ska tillfredsställas?

Svaret är tveklöst kundens. Om du vill sälja din vara ska du försätta dig i kundens situation och fråga dig vad denne kan ha för behov, som din produkt kan vara lösningen på. Det gäller framför allt att förstå kunden före dig själv och ditt behov att nå ut. Om du inte kan ge kunden det den vill ha har din produkt dött i sin linda. Det första du behöver göra är att kartlägga dina kunder. Det är ett stort och omfattande jobb att kartlägga sina kunder och att förstå deras behov. Men det är värt varenda sekund du lägger på arbetet. Och det kommer garanterat att ge resultat. För dig som tycker att du har viktigare saker att göra finns det andra vägar att gå. Du kan enkelt anlita ett bolag som sysslar med just den här sortens uppgifter. De tillfredsställer alltså ditt behov.

Ställa frågor och ge svar

Varje människa har sin egna frågor om vem och vad som kan hjälpa dem med olika saker i vardagen eller i livet som helhet. Hur kan du hjälpa till här? Hur kan din produkt hjälpa andra människor? Till vilken nytta är den? Här arbetar du med att vinkla frågorna så de beskriver vad som är nyttan för kunden. Vilka problem produkten kan lösa eller vilka frågor den kan besvara. Genom att själv ställa dig dessa frågor, hittar du den målgrupp du behöver vända dig till.

1 May 2020