Så är det att arbeta som egen arborist

Funderar du på att starta ett eget företag? Du kanske har ett lite udda yrke, där det inte direkt växer nya tjänster på träd? Arbetar du som arborist, eller trädgårdsmästare, kanske du vill arbeta intensivt med det under säsongerna vår, vinter och höst, men vill flytta till varmare trakter när du kan ta det lugnt, under vintern? Det är ingen dum idé att starta eget som arborist. Då kommer du att få arbeta intensivt när det är säsong för det, som kanske kan ge försörjning för resten av året när det inte finns så mycket arbete under vinterhalvåret. Samtidigt verkar det ju bli allt varmare, tack vare den globala uppvärmningen, vilket förlänger planteringstiden och gör det möjligt för dig att arbeta under allt längre tid som trädgårdsmästare.

Du skattar enbart för vinsten

Du vet väl om att du endast skatttar för vinsten som du gör i ditt egna företag? Du får dra av på skatten för alla utgifter som du har som egenföretagare. Allt det som du behöver som bensin, arbetsredskap, skyddskläder, mobil, dator, skrivare och allt som du lägger på marknadsföring för att få fler uppdrag och så vidare. Allt det får du dra av innan du redovisar vinsten. Skulle du sedan få fler uppdrag än vad du hinner att klara av, kanske du får möjlighet att anställa någon som kan arbeta tillsammans med dig. Är ni sedan två som klarar av ännu mer jobb, kanske ni får in mer inkomster och ännu fler uppdrag, så att ni kan anställa ännu fler trädgårdsmästare och snart har du ett nätt företag som kan ta alla sorts uppdrag och kanske på fler ställen i Sverige än bara på ett ställe?

Alla stora företag har varit små i början

Innan du vet ordet av, har du blivit grundare till ett framgångsrikt företag som gör miljoner i vinst. Det är så det är för många av de företag som vi ser idag. Alla företag är små i början, men ett av recepten för att bli framgångsrik är att man inte ger upp, att man gör arbetet ordentligt när man väl har fått ett uppdrag, och ser till att uppdragen som man får blir allt fler. Det som är fördelen med att arbeta som arborist är att det fortfarande är få som arbetar med detta, medan efterfrågan på arborister är stor. Aom arborist behöver du inte sakna uppdrag.

12 Nov 2018