Rekrytering: inte en uppgift för upptagna

Att rekrytera är något som kräver både energi och tålamod. Visst vore det härligt om man kunde göra jobbet bara en gång? Nu är det möjligt att ta hjälp av företag som fokuserar på rekrytering.

Anna hade fullt upp med extrajobb och extra kurser. Söka jobb fick hon klämma in kvällar och mornar. Något som inte var perfekt då hon var alldeles för trött dessa tider. Under en lunchdate med en kollega fick hon äntligen nys om lösningen.

Kerstin hade även hon gått ut skolan och letade efter jobb. Hon hade skickat in alla sina papper till ett rekryteringsföretag som arbetar med både arbetssökande och företag. På så vis kunde de matcha företagens och de arbetssökandes önskemål och kunskaper till nytta för båda parter.

Rekryteringsföretag som sätter rätt person på rätt plats

Den kvällen satt Anna framför datorn till klockan passerat midnatt. Då var hon tillslut klar med ansökan och hade dessutom svarat på några tester. Nu var hon redo att skicka iväg det som behövdes till rekryteringsföretaget. Utmattad men nöjd kastade hon sig i säng för några timmars sömn.

Varje dag gick hon in på företagets hemsida för att se vilka tjänster som fanns lediga. Hon gjorde precis klart sina studier när hon fick information från rekryteringen. Ett företags sökte någon precis som henne och ville träffa henne. Vilken dröm när både företag och den nyanställda kan vara nöjda. När rätt person hamnar på rätt plats kan nämligen alla trivas med slutresultatet av rekryteringen.

17 Jan 2022