Redovisningsbyrå | Hjälp för nystartade företag i Stockholm

Att komma igång som företagare i Stockholm är omtumlande, det är mycket att hålla reda på. En redovisningsbyrå kan hjälpa dig.

Att starta företag kan vara en utmaning, och att starta företag i Stockholm är så klart inget undantag, snarare tvärtom. I Stockholm är allt lite mer: konkurrensen är tuffare, insatserna större och fallen högre. Samtidigt är de potentiella kunderna fler, arvodena större och det finns, åtminstone i teorin, bättre möjlighet att ta sitt företag riktigt långt.

Så utmaningarna är många, men för dig som vet vad du gör finns alla möjligheter att lyckas. Det som de flesta som startar företag dock brukar ha svårt för är den ekonomiska biten, och kanske framför allt redovisningen. Upplever du samma sak kan en redovisningsbyrå i Stockholm vara det som hjälper dig att lyckas.

Företagare som jobbar hårt med bokföringen

Bokföring tar tid från kärnverksamheten

Fakturering och bokföring, bokslut och deklaration är något som måste skötas med yttersta noggrannhet. Förstår man inte detta från början när man startar företag kan man få stora problem om man bli granskad av Skatteverket. Det är tyvärr dock så pass vanligt att starta eget i Sverige att många inte förstår allvaret i att göra sig skyldig till brott mot bokföringslagen. Att hamna i fängelse för att man slarvat med kvittona kan tyckas hårt, men faktum är att det har hänt företagare i Sverige.

Vill du ha chans att kunna fokusera på din kärnverksamhet i stället för att syssla med ekonomin hela dagarna, bör du alltså, åtminstone till en början, anlita en redovisningsbyrå för att få hjälp med bokföringen och deklarationen.

Varför du ska ta hjälp av en redovisningsbyrå

Att anlita en redovisningsbyrå kostar pengar, men för de pengarna får du trygghet som företagare. Det är faktiskt heller inte omöjligt att du till och med tjänar ekonomiskt på att anlita professionell hjälp med bokföringen, eftersom en redovisningsbyrå kan hjälpa till med att upptäcka möjliga avdrag som du kanske inte hade tänkt på själv.

Att låta en redovisningsbyrå sköta deklarationen gör också att ditt företag åtnjuter mer förtroende från Skatteverket, som litar på att allt gått rätt till, och gör ditt företag till en mindre trolig kandidat till en revision, det vill säga närmare granskning.

Du kan lära dig ta hand om din bokföring efterhand

Visst är det bra  och viktigt att ha koll och inblick i sitt företags ekonomi, det är trots allt en stor del av att driva företag. Men genom att i början ta hjälp av en redovisningsbyrå får du tid över till det som är allra viktigast, den verksamhet du bedriver, och ditt företag kan växa. Med tiden kan du mer och mer börja titta på din ekonomi och lära dig vilka avdrag som kan göras, hur du planerar dina investeringar, lägger undan i fonder och så vidare. Men att låta detta ta den tid det tar är den bästa strategin för den nyblivna företagaren.

19 Nov 2019