Rädda din verksamhet med hjälp av en redovisningsbyrå

Flertalet företag i Sverige har fel sorts tankar då det handlar om saker som bokföring, hur de ska hantera skatter och moms, löpande redovisning och andra saker som rör företagets ekonomi. Med fel sorts tankar menar vi här att man försöker sköta om denna bit på egen hand och därför begår många misstag på vägen. Misstag som kan få väldigt ödesdigra konsekvenser då just ekonomisk brottslighet och straffskalan för misskötsel för detta är väldigt hård. Det handlar alltså inte om något medvetet fusk från företagarens sida utan ligger mer åt att denne inte fullt förstår hur det här med skatter etc fungerar.

Vi tog Göteborg som exempel då det där finns många egna företagare. Att lösningen ligger ganska nära till hands och dessutom är relativt billigt är alltså något som betydligt fler företagare i Göteborg verkligen borde fundera på.

Hur ser då denna lösning ut? Jo, det hela går ut på att man betalar en redovisningsbyrå en summa och låter denna sköta allt detta pappersarbete medan man själv – som företagare – kan foksera på sitt eget jobb. Att anlita en redovisningsbyrå har ett rykte om sig att vara väldigt kostsamt och denna uppfattning måste snabbt komma att ändras. Har man sitt företag i just Göteborg så finns det nämligen et väldigt urval av olika redovisningsbyråer och detta både gällande storlek och priser. Har du ett litet företag så kanske du ska söka dig till en mindre redovisningsbyrå som kan möta dina behov på ett bättre sätt än vad en större redovsiningsbyrå kanske kan.

Detsamma gäller om du har ett stort företag där du kanske måste anlita en större redovisningsbyrå i Göteborg som är vana vid arbetet som krävs för att hantera de summor ni omsätter. Det finns alltså alternativ och dessa borde fler använda sig av istället för att bara anta att det är för dyrt och att man istället sköter sin redovsining på egen hand

En redovisningsbyrå kan hjälpa dig att gå med vinst

En annan sak som man negligerar som företagare genom att inte anlita en redovisningsbyrå för sitt pappersarbete är det faktum att man riskerar att förlora pengar på det valet. Det kan ju nämligen vara så att denna redovisningsbyrå hittar avdrag, hjälper ditt företag att undvika skatter och därmed gör att du går med större vinst än förväntat. Att du som företagare anlitar en redovisningsbyrå kan alltså i många fall ses som en investering snarare än en utgift och detta är alltså ytterligare ett skäl till varför man ska överväga detta.

Den främsta anledningen ligger dock i att du – genom att anlita en redovisningsbyrå – kan fokusera helt på din egen verksamhet utan att oroa dig för skatter, moms och annat som kan störa dig i ditt arbete.

5 Sep 2017