Funderar du på att ta körkort? Har man egen firma, oavsett om det är som hantverkare, konsult eller arbetar med design av olika slag, eller som inredare, kan det alltid vara bra att kunna köra till dina kunder. Du kanske behöver ha med dig material som du använder hos dina uppdragsgivare. Jobbar man till exempel med journalistik eller fotograf behöver man kunna vara på plats där det händer. Då kan det vara bra att kunna ratta en bil. Oberoende vad man jobbar med är ett körkort bra att ha. Numera är det krav på många jobb. Till exempel om man söker jobb på bensinmack, krävs det körkort, eller på lager. Då är det mest truckkörkort som gäller. Har man körkort, är det inte så svårt att ta ett truckkörkort.
Billigt ta körkort under kort tid
Vill man ta ett körkort snabbt kan en intensivutbuildning vara bra. Man kan då välja mellan fem-dagars-utbildning, tio-dagars och trettondagarsutbildning. Då tar man övningslektioner och får teorilektioner under väldigt kort tid. Det är bäst att man övningskör med någon annan, eftersom man tar körkortet under kort tid. Framför allt om man tar fem-dagars utbildningen krävs att man har övningskört innan man påbörjar en sådan. Intensivutbildningarna är bra på det sättet att de kostar mindre än vanliga, traditionella körskolorna. Du får också ditt körkort under kortare tid.
Bra råd när du ska ta körkort
Ett körkort som man tar under en intensivutbuildning kostar bara lite dygt 20.000 kronor. Tar man vanligt körkort kan det kosta upp till 30.000 till 40.000 kronor. Har du någon i din närhet som kan hjälpa dig ta övningskörlektioner kommer du ganska billigt undan, med andra ord. Här listar vi några bra saker man kan tänka på när man bestämt sig för att ta körkort:
1. Kör ofta, när du övningskör. Ju oftare du kör, desto säkrare blir du bakom ratten.
2. Köp en bil som du har enbart för att övningsköra i. Då behöver du inte vara så orolig för att den ska gå sönder under tiden som du övningskör.
3. Vänta inte på att börja läsa in teorin när du siktar på att ta körkort. Tänk inte att du hinner med teorin senare. Teorin hjälper nämligen dig när du övningskör. Du omsätter direkt i praktiken teorin som du pluggar in och den hjälper dig att köra bra i trafiken.
4. Känner du dig väldigt osäker på bilkörningen, kan du alltid övningsköra med hjälp av olika datorprogram. Fråga en bilskola om vilka program man kan öva med. Då får du tips på ett bra datorprogram att öva med.
5. När det är dags för uppkörningen, kör först med en bil innan du sätter dig med någon som ska utvärdera dig för körkortet. Då är du mer avslappnad och tar lättare ditt körkort. Lägg också på minnet var alla ”fallgropar” sitter, och som kan vara rena kuggfrågor för att testa din bilkörning.
6. Känner du dig riktigt osäker, kan du till och med skaffa samma sorts bil som den su övningskör med och som du också kommer att köra upp med.
Andra inlägg
- Ansöka om arbetstillstånd i Sverige med experthjälp
- Smidig kontorsflytt i Göteborg: en balanskonst
- Varumärkesstrategier för dagens konkurrenskraftiga marknad
- Helhetslösningar för restauranger – design och byggnation
- Modern bokföring kan underlätta företagandet i Stockholm
- Fasadskyltars plats i Stockholms stadsmiljö
- Brandskyddsansvarig på arbetsplatsen – viktigt för säkerhet
- Laddstolpar i en BRF ger förändring av stadsbilden
- Redovisningskonsult i Stockholm skapar ordning och reda
- Kontorsstädning i Solna ökar välbefinnande och effektivitet