När man tröttnat på siffror finns ekonomisk förvaltning

En del människor älskar siffror, tabeller och ekonomisk förvaltning. Andra blir trötta bara av att se ett kontoutdrag, men de tycker kanske om ord och berättar en bra historia istället.

Det är ju en väldig tur att vi alla har olika förmågor och intressen, och att inget är bättre än det andra. Det skulle inte bli många bröd sålda, hus byggda eller bilar reparerade om alla ville sitta och göra ekonomiska redovisningar. Men nu finns det de som gör de praktiska sakerna som en ekonomisk förvaltare sedan kan göra siffror av. Man behöver ju inte göra saker svårare än de är genom att tvinga sig att göra sånt man inte är bra på. Det går att dela upp och fördjupa sig, och det blir dessutom ett bättre gjort arbete för man får erfarenhet.

Har man en fastighet så är ekonomisk förvaltning nödvändigt

En hyresfastighet eller bostadsrättsförening får visserligen in regelbundna pengar men de ska användas till väldigt mycket. En byggnad med lägenheter och fasader, bilparkering och tak behöver ständig tillsyn. Det kommer att uppstå kostnader som måste planeras in och sparas till för att de ska bli möjliga. Som en hushållsbudget fast lite mer pengar och folk inblandade. Det tar tid och krävs mycket kunnande för att få ordning på alla siffror och för den som hellre berättar en god historia eller lagar en trasig bil är det en lättnad att lämna över allt till ett företag som bara sysslar med ekonomi.

21 Sep 2021