När du vill fokusera på annat

Har du ett eget företag? Har du fått möjigheten att arbeta med något som du brinner för? Då har du alla möjilgheter att lyckas. Att arbeta med det som man både är duktig på och som man tycker är det allra bästa och roligaste man vet är en bra förutsättning att lyckas med ditt företag. Åtminstone i början är det mycket arbete att få ett företag att rulla ekonomiskt. Till en början får man räkna med att man inte har ett 9-5 jobb, utan får arbeta både dagtid och kvällstid. När man väl har fått in en ruljans på inkomsterna kan man försöka avgränsa arbetstiderna till någorlunda mänskliga arbetstider så att du hinner återhämta dig. Får du in en inkomst så att du kan leva på den, kanske du kan lägga över bokföringen på ett annat bolag? Så här fungerar det.

1. Ett annat företag gör din bokföring

Om du anlitar ett annat företag för din bokföring kan du få hjälp med alla dina kvitton. Då samlar du ihop allt som har med företagets utgifter att göra, och sänder de fakturor som du i din tur ställer till dina kunder till det företag som tar hand om din bokföring. Då tar de hand om bokföringen och räknar ut om du har en ekonomi i balans.

2. De sänder ut de fakturor som du har till dina kunder

Har du många fakturor som du sänder till dina kunder, kan de sköta om den delen åt dig. Då kan de se till att de blir betalda, och för bok när de blir det. De kan även ansvara för att påminna kunderna att betala dig.

3. De betalar in moms och skatter

De ser också till att betala in mom och skatter som du ska betala. De flesta momsinbetalningar ska göras varje månad och tiden går fort, särskilt om man har mycekt arbete att göra. Då kan det vara svårt att få tiden till att göra momsinbetalningarna.

4. De gör bokslut och deklarationer

Bokföringsfirman kan även göra bokslut i slutet av året och ser då om din ekonomi är i balans, om du går back eller går med vinst. Är du i början av ditt företagande är det inte något konstigt om du går minus. Men om du går år efter år i minus, kanske du ska fundera på om det kanske är dags att göra något annat, som är mer lönsamt.

Läs mer här om du funderar på att anlita en bokföringsfirma som hjälper dig med löpande bokföring i Stockholm.

12 Jan 2019