När du behöver investera i utrustning till det egna företaget

Har man ett eget företag är företaget väldigt förknippat med dig som person. Du personifierar ditt eget företag. Det som du arbetar med kan ju variera. Många hantverkare arbetar som egna. Beroende på var man bor, kan man alltid sälja de egna tjänsterna och sitt kunnande. Arbetar man med bygg, behöver man stora maskiner. Många företag som till exempel tillhandahåller byggnadsställningar, hyr ut dem, eller så kan det handla om lyftkranar och lastbilar som man gott och väl kan hyra ut. Arbetar man som snickare, behöver man inte så stora redskap. Då handlar det mer om att skaffa sig sågmaskiner, borrar och hyvlar och slipmaskiner.

Behöver du sopmaskin till din städning?

Arbetar man däremot inom städbranschen behöver man andra maskiner, såsom sopmaskiner. Här handlar det också om olika maskiner beroende på var man arbetar. I en affär, livsmedelsbutik eller i ett lager städar man oftast stora ytor. Då kan man inte städa för hand. Det är få kunder som vill betala flera timmar för någon som endast städar för hand i flera timmar, om de kan anlita någon som gör det på 15-20 minuter med en stor sopmaskin. Då väljer de den med sopmaskinen.

Jobbar du på hotell, behöver du en sopmaskin som kan tvätta mattor, till exempel. Många hotell har heltäckningsmattor som behöver rengöras. Och har de inte heltäckningsmattor, har de ofta stora mattor i entrén som behöver rengöras varje eller varannan dag.

Jobbar du med städning utomhus, är det sedan en helt annan sorts sopmaskin som du behöver. Det finns till och med sopbilar som då täcker stora och avlägsna ytor. Det är ju inte så ofta man behöver tvätta gatorna, även om det behövs. Då behöver man kunna ta uppdrag som kanske inbegriper gångbanor, innergårdar och lekparker. Det finns sopmaskiner även för det. Läs mer om sopmaskiner på: http://www.sopmaskin.nu.

Budgetera för inköp eller inhyrning av maskinerna

Eftersom du behöver olika maskiner bör du budgetera för dem i din budget. Köper du in stora maskiner till företaget måste du göra avdrag varje månad. Om det inte är så att du har kapital som redan finns i bolaget. Då räknas det som en ren investering. Hyr du in maskinerna slipper du den stora kostnaden initialt. Då betalar du en månatlig hyra som du drar av som en kostnad för företaget. Rent ekonomiskt är det den fördelen att du slipper ligga ute med stora belopp i början av ditt företagande. Anlitar du en uthyrningsfirma för de stora maskinerna, välj då en som samtidigt erbjuder rengörinsvätska, olja och service.

20 Oct 2018