Liveshopping kommer till Europa

Liveshopping har länge varit populärt i Asien och nu kommer det även till den europeiska marknaden. Se hur den nya shoppingupplevelsen kan underlätta för dig.

Liveshopping är kanske ett okänt begrepp för dig? Det är det nog för många, även om företeelsen har funnits i många år i Asien och där varit mycket populär. Genom liveshopping kan du, precis som det låter, shoppa live. Men vad skiljer då liveshopping från en vanlig hemsida?

Genom att ladda ner en app och antingen filma eller konsumera kan du ägna dig åt liveshopping. Om du är en säljare kan du genom liveshopping interagera med dina kunder och tittare, demonstrera dina varor i realtid och ta emot frågor och beställningar.

Liveshopping för kläder och mycket mer

Liveshopping är vanligt i Asien på klädmarknaden. Under sessionen kan modeller prova kläder och visa plagg, samtidigt som kunderna kan köpa plaggen direkt i appen. Vissa kallar det en revolutionär köpupplevelse, som blandar både irl-shopping med e-handel. Men liveshopping är inte begränsat till endast kläder. Här är det fantasin som sätter gränser. Allt från bildelar till bakelser kan säljas, demonstreras och diskuteras.

Fördelen med liveshopping är att kontakten mellan köpare och säljare görs smidig. Man kan i realtid både ställa och ta emot frågor, samtidigt som man kan visa. Det gör att kundservicen blir mer pedagogisk och underlättar för dem som lär sig bäst genom att se saker framför sig. Det gör även att du som säljare får bättre koll på vilka frågor din kundkrets har och vad du kan förbättra. Läs vidare om vad live shopping innebär här: www.live-shopping.nu

28 Oct 2022