Lämna bort din redovisning i Göteborg

Alla företag i Göteborg har ju sina bestyr med sin redovisning. För många är det ett extra jobb som de helst slipper. Anlita en redovisningsbyrå så får du praktisk hjälp och smarta tips.

Det är inte alla som får debet och kredit att gå ihop. I alla fall inte på papperet eller i datorn. Däremot kan ju firman gå lysande, bara de får sälja och slipper bokföringsarbetet. Känner du igen dig på den beskrivningen bör du anlita en redovisningskonsult i Göteborg snarast.

Papper på hög är frustrerande

Eftersom man förväntas bokföra sina affärshändelser löpande, är det bäst om man kan ha en rutin för det så att det sker så gott som direkt. Tyvärr saknas det ibland både tid och kunskap och räkningar kan bli liggande. Man tvekar om hur ett verifikat ska konteras, och så blir det plötsligt en hög med papper igen, som känns otrevlig att ta tag i. Om man inte gillar bokföring, alltså. För personalen på redovisningsbyrån är det intressant.

Papper på hög är frustrerande av många skäl. Dels för att man har dåligt samvete för den där bunten, men också för att man förlorar kollen allt eftersom tiden går. Bokför man direkt har man full kontroll över banksaldot, utestående fakturor och vilka kostnader man faktiskt har haft den senaste veckan. Dessutom har man ganska kort tid på sig mellan lönedatum och redovisningsdagen för skatt och arbetsgivaravgifter till Skatteverket. Låt någon annan sköta den biten.

Redovisning i tid sparar pengar

Det innebär ett stressmoment mindre att du låter en kvalificerad redovisningsbyrå ta hand om din löpande bokföring, lön, skatt och all annan rapportering till myndigheterna. Att man skickar in alla deklarationsblanketter i tid för till exempel momsredovisningen, innebär att man slipper stress och förhalning. Dessutom sparar man pengar. Att betala tusen kronor i straffavgift för en sen momsdeklaration är inte så roligt, och det är fullkomligt onödigt.

Dessutom har man med löpande bokföring full kontroll på sin ekonomi, och om man blir erbjuden ett fördelaktigt inköp vet man direkt om man har råd eller inte. Man håller koll på investeringar, budget och mycket annat. Skulle man tveka, slår man en signal till sin redovisningskonsult. Listor från datorn går att dra ut på några minuter, praktiskt taget för allting som rör företaget. Exempelvis får man siffror på allt från aktuella lagervärden till banklånens storlek, lönekostnader under året och hur mycket man har betalat för elektricitet och telefoni.

29 Sep 2020