Investera i din personal och i ditt företag

Personal som mår bra på jobbet är effektivare, lojalare och producerar mer samt talar väl om arbetsgivaren. Investera i ergonomi och god arbetsmiljö så investerar du i företagets framtid.

För att må bra och utföra ett bra jobb behöver vi alla goda förutsättningar i vår vardag och arbetsmiljö. En kontorsarbetsplats ska inte bara se snygg och stilig ut i samband med kundbesök, den ska framförallt vara trivsam och väl anpassad till de människor som jobbar där. Att arbeta med en god ergonomi vid arbetsplatsen är väldigt viktigt för att inte dra på sig värk och skador som kan bli bestående för resten av livet. Hur medvetna är ni om ergonomin på just er arbetsplats? Har någon hos er genomgått en ergonomiutbildning?

Satsa och vinn

Genom att satsa ordentligt på något så viktigt som arbetsplatsens ergonomi kommer ni att vinna i längden. Det finns många skickliga företagare som är specialiserade på ergonomi vid arbetsplatser - alla möjliga typer av arbetsplatser med olika förutsättningar och i olika miljöer. En riktigt god investering gör du i ditt företag och din personal om du hyr in en firma och låter samtliga anställda på företaget genomgå en sådan ergonomiutbildning. Då kan de själva se till att de ställer in bord och stolar på bästa vis samt att de vet med sig hur de ska jobba för att undvika skador och framtida men. Ofta räcker det med små justeringar vid en arbetsplats - ibland behövs investeringar i form av bättre möbler, utrustning eller belysning.

Steg ett är att utbilda

Visa att du bryr dig om din personal och gör en smart investering med ergonomiutbildning för samtliga anställda. Utse ansvariga skyddsombud som får specialkompetens. Men samtidigt är det lika viktigt att resten av personalen ska gå ergonomiutbildningen för att lära sig hur de ska arbeta i vardagen. De ska börja tänka på hur de sitter - att de växlar ställning och även står under en arbetsdag. Dina anställda ska lära sig hur man vilar armarna på armstöd eller bord för att slippa värk i axlarna. Eller hur datorskärmen ska vara placerad för att undvika gamnacke och problem med huvudvärk. Det finns så otroligt mycket som kan justeras i förebyggande syfte. Och för en arbetsgivare innebär investeringen i ergonomiutbildning att ni troligen får färre sjukskrivningar och en gladare personal som känner sig omhändertagen och uppskattad av sin arbetsgivare. Det finns ingen tvekan om att det är en smart investering.

25 May 2020