Hur jobbar man som städare?

Hur är det att arbeta som städare? Många som arbetar med hushållsnära tjänster startar egen firma. På det sättet kan de få större kontroll på ekonomin och lär sig hantera in- och utgifter. De får större kontroll på ekonomin och kan själv bestämma om de vill satsa på dyrare maskiner, eller mer effektiva rengöringsmedel, eller om det är en stor personal de hellre vill ha.

När det kommer till RUT-avdragen ser Skatteverket att hemstädningen har ökat mest inom RUT-tjänsterna. Det lönar sig alltså att starta ett eget företag inom RUT-branschen. Varför inte arbeta med städning, barnpassning, eller IT-tjänster? Det är ganska varierande arbetsuppgifter som säkerligen inte gör jobbet enformigt och monotont.

Så gör du när du behöver anställa fler

När du har fått fler än sex uppdragsgivare är det dags att anställa. Då måste du möjliggöra för den som är anställd av dig, kan komma ut till de olika uppdragsgivarna. Ofta är det hemstädning som står på listan och de olika kunderna kan bo på helt olika ställen, till exempel i Uppsala. Då gäller det att alla som ska städa hemma hos dem, kommer ut till dem.

Oftast har man ju dessutom med sig rengöringsmedel och hinkar och skurborstar som behöver fraktas på något sätt. Om du sedan får ännu fler uppdrag som innefattar städning på allmänna ställen, som till exempel på sjukhus eller vårdcentraler, kan du behöva ännu fler och större arbetsredskap för att göra rent på stora ytor.

Då går det inte längre med skurhink och skurborste, då behöver du en riktig skurmaskin för att det verkligen ska bli rent. Framför allt på sjukhus är det viktigt för patienterna att sjukhusen håller en hög nivå av renlighet om patienterna ska bli friska och inte bli smittade av det de kallar för sjukhussjukan. Den är farlig, och kan leda till ännu värre sjukdom än det man drabbades av från början.

Rengöra på olika ställen

Får du i stället uppdrag att rengöra i affärer, med många stånd och ställningar som står i vägen på golvet, kan du behöva en skurmaskin som är smidig att vända och som är liten och lätt att manövrera. Den behöver du kunna vända på liten yta. Får du i uppdrag att arbeta på hotell, kan du behöva använda en skurmaskin som lämpar sig för heltäckningsmattor, eller stora mattor som andas lyx för hotellets gäster. Det finns skurmaskiner alltså för olika ändamål och storlekar. Arbetar man till exempel på ett lager med mycket stora ytor kan man behöva en skurmaskin som man kan sitta och köra för att komma åt hela ytan och för att inte städningen ska ta hela dagen. För fler skurmaskiner och mer information, läs: skurmaskin.se.

18 Apr 2018