Här lär du dig om bokföring i Linköping

Som företagare behöver man ta ställning till om man vill anlita en revisionsbyrå eller sköta bokföringen på egen hand. Många som precis startat upp företag börjar med att ta hand om all bokföring själv – för att sedan, när man blivit större, köpa in denna tjänst.

Vill man sköta bokföringen är det mycket viktigt att man är helt insatt i hur detta ska ske på ett korrekt sätt. De som vill studera i Linköping kan hitta flera skolor som har kurser inom redovisning på flera olika nivåer.

Komvux – Komvux är en kommunal skola och står för Kommunal Vuxenutbildning. Skolans mål är att eleverna ska stödjas och bli intresserade av det ämne de läser. Framförallt handlar det om att stärka personens möjlighet att ta sig in på arbetsmarknaden. Alla som vill kan söka in till Komvux men till viss del avgörs antagningen utifrån personens tidigare studier. Detta just eftersom målet är att skapa arbetsmöjlighet för de som annars har svårt att få jobb.  Vid frågor kring kurser kan det kommunala Jobb- och kunskapstorget i Linköping kontaktas.

Folkuniversitetet  - Folkuniversitetet erbjuder regelbundet kurser inom bokföring och redovisning. Dessa kurser ger fördjupade kunskaper oavsett vilken företagsform man vill ha. Målet med kursen är att alla deltagare ska klara av att hantera den löpande bokföringen för sitt företag utifrån de lagar och regler som finns kring detta. Man ska även kunna utföra ett enkelt bokslut.

Folkuniversitetet drivs av studieförbundet med samma namn och är aktiv över hela landet. Utbudet är mycket brett gällande kursutbudet och skiljer sig relativt mycket mot Komvux. Det är många som går kurser på Folkuniversitetet utan att för den skull ha något specifikt yrke eller kompetens i åtanke. Det kan bara vara ett stort intresse som gör att man går kurserna. De skriver på sin hemsida att deras kurser ska ”ge människor förutsättningar för ett rikare liv”. Detta återspeglar sig även i utbudet av kurser med allt från redovisning till grundläggande datorkunskap.

Har man ett stort intresse för ett område kan man även skapa studiecirklar med hjälp av Folkuniversitetet. Det kan exempelvis vara ett nästa steg för de som vill få en fördjupad kunskap inom bokföring och möta andra personer i samma situation.

Folkuniversitetet har adressen: S:t Larsgatan 44-46 Linköping

Medborgarskolan – Medborgarskolan har ett stort utbud av kurser inom kategorin ”Redovisning och beskattning”. Dessa finns både som kurs på plats i Linköping och som distanskurser. Kostnaden för kurserna är ca 1000-2500kr vilket till stor del beror på hur många träffar som genomförs inom kursen. Bland annat har de ”Bokföring Grundkurs”, ”Bokföring från början” samt fördjupade kunskaper inom kända bokföringsprogram.

Även Medborgarskolan finns över hela landet och varje år är det närmare en miljon deltagare som går kurser via dem. Utöver egna kurser har de även samarbeten med skolor och näringsliv samt att de genomför internationella samarbeten.

Medborgarskolan har adressen: Teknikringen 7 Linköping

Mer läsning här: www.bokföringlinköping.com.

22 Feb 2017