Här hittar du bokföringsprogram för enskild firma

Visste du att det finns bokföringsprogram för enskild firma som man enkelt kan ha i sina mobiler och som gör att man inte behöver lägga stora kostnader på företag som gör bokföringen? Om det är så att man har eget företag och det bara är en som jobbar i företaget kan det kännas onödigt att lägga stora resurser på ett företag som gör bokföringen åt en.

Lägg inte kostnader på för stora utgifter

Många av de bokföringsfirmor som gör jobbet åt en, och som erbjuder sig att arbeta som "arbetsgivare" åt dig, genom att betala ut skatt, redovisa åt dig, betala ut moms till Skatteverket och de skatter som du som företagare ska betala i form av sociala avgifter och annat, kan kännas som en tjänst som är alldeles för stor för att man ska vilja dra på sig den kostnaden. Håller man företaget litet är det alldeles tillräckligt att göra det jobbet själv. Däremot kan det vara bra att kunna förenkla arbetet så mycket som det bara är möjligt. 

Många har hela firman i mobilen

Det går faktiskt att ha hela firman i mobilen. Den har man så gott som jämt med sig. Det är då praktiskt att kunna sköta all bokföring i mobilen. Där kan du skanna in kvitton som ska bokföras, betala skatter, bokföra kostnadern och intäkter, skriva ut fakturor, sända fakturor, få utskrivet rapporter – allt som man kan tänkas behöva när det kommer till bokföringsuppgifter. Du behöver varken anställa en ekonom som gör bokföringen åt dig – det sköter du själv i mobilen – eller anlita en bokföringsfirma som tar betalt av dig för det som du själv kan göra med hjälp av ett enkelt bokföringsprogram för enskilda firmor.

Viktigt hålla utgifter på låg nivå

Har man en liten firma är det mycket viktigt att hålla nera utgifterna. Då är det viktigt att kunna utföra de flesta tjänster själv. Är man sin egen, är man sin egen VD, ekonom, bokföringsansvarig, hantverkare, reparatör, marknadsförare, beslutsfattare och så vidare. Att arbeta som egen är ett otroligt roligt sätt att arbeta på. Ingen annan är ansvarig än du själv för beslut som fattas i ditt företag. Det är bara du som är din egen lyckas smed. Det är du som är ansvarig för att det kommer in intäkter i företaget, det är ingen annan än du som ger dig själv semester, som ger dig arbete och ingen anna än du som bestämmer dina villkor.

balansredovisning

16 May 2019