Finns det många lediga jobb som kontorsstädning?

Att det finns många jobb inom städbranschen kanske inte behöver upprepas. Bara under 2017 gjorde det svenska folket avdrag för över 1 miljard kronor på hemstädning och det året var det rekord, så städbranschen har verkligen vuxit sedan Rut-avdraget infördes.

Städbranschen har vuxit mycket när det kommer till både kontorsstädning, hemstädning, storstädning, flyttstädning och all annan slags städning. Om man nu funderar på att starta ett eget företag inom branschen, så måste vi verkligen här rekommendera att man gör slag i saken och inte tvekar. Efterfrågan på städning är mycket stor, och så länge som Rut-avdraget finns, ser man ingen avmattning i efterfrågan.

Att skaffa eget – en lektion i företagande

Och skulle Rut-avdraget förändras på något sätt, gör det inte särskilt mycket. Startar man sitt eget företag är det som att gå sin egen kurs i företagande. Till en början är man endast en som arbetar i sitt företag. Man är samtidigt sin egen VD, ekonom, marknadsförare – och städare. Men är man duktig på att marknadsföra sig själv, och vara trevlig mot sina kunder – detta är mycket viktigare än att städa bra – så lyckas du förmodligen med att få ännu fler kunder.

Och när du har tillräckligt många kunder, kan du snart anställa fler, och då får du ännu mer tid att marknadsföra ditt företag. Snart har du flera städar som arbetar och du kan fokusera på att driva företaget och bli bättre och bättre. Skulle sedan Rut-avdraget på något sätt förändras till det sämre (för din del) så har du gjort en mycket viktig resa och vet hur man driver ett företag. Sedan kan du ta jobb som VD på något annat företag.

All arbetserfarenhet är värdefull

I Sverige har vi vant oss vid att uppskatta arbetserfarenhet mer än utbildning. Vi har ju flera politiker som ju är de människor som bestämmer över oss, här, som inte har någon högre utbildning än svetsare (en viss socialdemokratisk statsminister), lärare, socialarbetare och så vidare. På något sätt uppskattas arbetsrfarenhet än det analytiska och kritiska tänkande som man får vid högre universitetsutbildningar och humaniora, som vissa näringslivspersoner anser är bluff och värdelöst vetande.

Att då starta eget företag, visar på ett eget driv. Och är det någonstans som man ska visa på ett eget driv är det inom näringslivet. Där uppskattas personlighet och egenskaper mer än utbildning. Så även när det kommer till städbranschen. Här kan du läsa mer om kontorsstädning i Stockholm på: stockholmkontorsstädning.se.

5 Jan 2020