En föreläsning som ger energi

Ibland behöver man en extra kick i vardagen och att bli påmind om det man kanske egentligen vet men springer ifrån i vardagen. Träning och spa är inte enbart för kroppen utan även för själen.

Många har blivit bättre på att ta hand om sig själva genom att gå långa promenader, besöka spa eller massage, tända ljus och dricka en kopp te men ibland behöver man lite extra energi från någon annan. Att gå på föreläsningar som inspirerar har blivit mycket inne och de duktiga föreläsare hinner knappt sätta ner kaffekoppen mellan sina besök på scener runt om i landet. Behovet är enormt när det gäller goda inspiratörer och besökarna är både företag som bjuder sin personal eller privatpersoner.

Inspiration inom olika områden

De som föreläser med syftet att inspirera kan vara alltifrån belästa inom sitt område till de som varit med om något speciellt eller som bara helt enkelt har en klokskap och energi som många känner att de mår bra av. Det kan vara doktorer, psykologer och coacher till ekonomer och bloggare. Även skådespelare, musiker och komiker kan dra fulla hus och det kan vara lika viktigt vem som håller föreläsningen som vad som sägs. Föreläsningar som sker har syftet att lyssnarna ska inspireras till att lyfta sig själva och utvecklas i sina liv, antingen inom något specifikt område eller helt enkelt brett som exempelvis personlig utveckling.

Hur man blir framgångsrik

Det man har märkt är att det går lite trend i vilka föreläsningar som är populära att gå på. Periodvis kan det vara framgångsrecept inom ekonomi som drar och ibland är det personlig utveckling. I de flesta fall, när det gäller inspirationsföreläsningar, så är målet att lyssnarna ska lämna föreläsningen och såväl känna sig inspirerade som att de går hem med verktyg som de kan använda för att förbättra sina liv. Det första steget mot en förändring är att man tar det första steget mot förändring, och det är oftast att man själv anser att man behöver en förändring. Att leta i böcker och på internet kan vara en start men det är sällan så uppfyllande som att sitta i en sal med en massa andra människor och inte enbart lyssna till föreläsaren utan även känna in stämningen i salen och dessutom kunna reflektera och kommentera med den man gick dit med, eller de som sitter i bänkarna runt. God inspiration smittar.

21 Feb 2020