Digital bokföring hanteras smidigt

Det är digital bokföring som är det nya och lätta sättet att få ordning på sina räkenskaper. Inga papper behövs mer, och information skickas lätt vidare i filer till banken och revisorn.

Det papperslösa kontoret som man förutspådde för många år sedan håller på att bli verklighet på allt fler ställen. Fördelarna med digitala och molnbaserade system har fått många tveksamma företagare till att ta steget och lita på tekniken. När du lämnar din bokföring till en redovisningsbyrå sköts det mesta digitalt. Kvitton skannas in i mobilen. Man skickar inte längre blanketter för momsredovisningen, utan det går iväg digitalt. Det är helt ute att skicka brev.

Rapporter och deklarationer med ett knapptryck

Det är lika enkelt för revisionsbyrån att skicka tillbaka rapporter och listor till dig, exempelvis med elektronisk post. Du kan också i många fall logga in själv i programmet och se vad de har bokfört. Molnet, som är en nätbaserad server, innebär att du inte lagrar allt i minnet i din egen dator, så om den blir förstörd av någon anledning finns minnet någon annanstans. Det är bekvämt för dig och enkelt att hämta information.

Många rutiner har helt försvunnit med digital bokföring, exempelvis att samla verifikat i en pärm och att stämpla med konteringsstämpel. Leverantörsfakturor skannas in och i många fall läses de in maskinellt. Saknar du dina gamla kontorsrutiner? Tänk så praktiskt att du slipper göra ändlösa backuper längre, och du kan lämna allt till bokföringsbyrån som gör en digital sammanställning och skannar in det som behövs. Läs mer om digital redovisning på denna sida: https://www.digitalredovisning.nu

25 Sep 2021