Bli bättre på säljmöten!

Om du arbetar som egen företagare, är du den som ska sälja in ditt eget företag, det vill säga, dig själv, för att få in nya kunder. När man är sin egen är man sin egen VD, ekonom, marknadsförare, controller och säljare. Då är det du som ska sälja in din affärsidé och dina produkter, varor och tjänster. Det är du som ska arbeta med marknadsföringen. Ju bättre du blir på argumentation desto bättre kommer det att gå, att få andra att inse behovet av dina varor och tjänster.

Så blir du bättre att argumentera för din sak

Om du går en retorik kurs kommer du bland annat få lära dig hur du ska använda din röst, ditt kroppsspråk, och hur du talar. Du vet väl att det är endast en liten del i vad du säger som får folk att lyssna och mestadelen beror på HUR du säger det; alltså hur du använder rösten. Om du lär dig att höja rösten, tala tydligt och långsammare, rätar på ryggen och står stadigt på golvet och använder magmusklerna när du talar, kommer andra att lyssna sedan på VAD du säger. Om du går en retorik kurs lär du dig de knepen för att få människor att lyssna på dig; hur du fångar deras uppmärksamhet, hur du kan få dem att fortsätta lyssna, även när de blir trötta. när de tappar uppmärksamheten. Hur du kan tala länge utan att de tröttnar på att lyssna på dig.

Argumentationsteknik bra att kunna 

När man arbetar som säljare är just argumentationsteknik ett av de viktigaste verktyg som du har. Det gäller att få andra att inse varför de ska köpa det som du har. Du ska ju sälja in dig shälv. Gillar människor dig, då köper det som du har att sälja, även om det bara skulle vara stekt gröt, kommer de att vilja köpa det av dig. 

På en retorik kurs kommer du att lära dig:

  • tala klart, tydligt och långsammare
  • hur du gör pauser när du talar
  • hur du ska stå, gå och tala
  • se på dem du talar till och inte blunda

Du kommer helt enkelt att lära dig samma knep som skådespelare lär sig. Du kommer att lära dig hur du ska andas och använda magstödet när du talar. Hur du ska titta på människor och hur du tar in alla dem som ska lyssna på dig. Du kommer att lära dig memorera det som du ska tala. 

7 Feb 2019