Behöver du en revisor?

Har du eget företag? Är det nyss som du startade ditt egna företag? Som du säkert vet vid det här laget är det mycket som man som egenföretagare måste känna till och sätta sig in i. Tusen blanketter, till exempel. Dessutom bör du arbeta som din egen ekonom också, och föra bok över alla utgifter, inkomster, fakturor och moms som du antingen tar betalt för, eller som du själv har betalat för, och som företagare ska du inte betala moms. Därför är bokföringen viktig, så att du varje månad ser hur mycket du har fått in i moms och hur mycket som du ska betala för momsen. 

Alltid bäst att ha kontroll över pengarna

Som du säkert känner till, är det av många olika skäl, bra för din ekonomi att föra bok över alla dina olika poster. Om du vill öka vinsten, kan du behöva se över dina utgifter, eller om du vill sänka din skatt kanske du ska se över dina utgifter. I alla fall är det viktigt att ha kontrollen över alla utgifter, inkomster och så att du tydligt ser vart pengarna tar vägen. Är det då någon tjänst i ditt företag eller post som du vill förändra, blri det tydligt om du ser svart på vitt som visar vilken av dina tjänster, eller varor som du erbjuder, som genererar den mesta inkomsten.

Om du själv tycker att det är svårt att behålla kontrollen över dina pengar kan du alltid anlita ett företag som håller den kontrollen åt dig. Då slipper du tänka på att ständigt för bok över inkomster, utgifter och så vidare. Det enda du behöver ha kontrollen över är att du drar in pengar och utför de tjänster, eller sänder de varor som du säljer så bra som möjligt så att du får in fler kunder.

Anlita ett ekonomiföretag för bokföring

Om du känner att du är bäst på ditt jobb, men inte vill lägga tid på bokföring, revision, balansuträkningar och momsberäkningar, kan du anlita ett företag för de tjänsterna. Vilken tur att det finns en bred marknad för det och att det uppstår företag som är beredda att arbeta med sådant som andra kanske inte vill. För det finns ju personer som är intresserade av sifferarbete, som gillar att upprätta ordning och reda i pengarna och som kan tala om för dig vad det är du tjänar mest på och som kan visa dig svart på vitt, hur det går för ditt företag.

20 Nov 2018